Dünya Ukraynalı kadın pilot Nadejda Savçenko'ya 22 yıl hapis!

Ukraynalı kadın pilot Nadejda Savçenko'ya 22 yıl hapis!

Paylaş
Ukraynalı kadın pilot Nadejda Savçenko'ya 22 yıl hapis!

Rus mahkemesi Haziran 2014'ten bu yana Rusya'da tutuklu Savçenko'ya 22 yıl hapis cezası verdi

Rusya'nın Rostov Bölgesi'ndeki Donetsk Şehir Mahkemesi, Ukraynalı pilot Nadejda Savçenko'nun cezasını açıkladı. Savçenko hakkındaki dava ile ilgili kararı bugün de açıklamaya devam eden mahkeme, Rus gazetecilerin ölümünden ve sınır ihlalinden sorumlu tutulan Ukraynalı pilotun, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından toplanan kanıtların objektif ve güvenilir bulan mahkeme, bu kanıtların Savçenko'nun suçsuz olduğuna yönelik görüşleri çürüttüğünü vurguladı.

Haberin Devamı



Mahkeme, Ukrayna milletvekili ve AKPM üyesi olan Savçenko'nun dokunulmazlığını tanımazken, Savçenko'nun ifadelerini de inandırıcı bulmadı.

'RUSÇA KONUŞAN NÜFUSA YÖNELİK CİNAYET SUÇU İŞLEDİ'


Dün açıklanmaya başlanan karar metninde, "Savçenko, bir grup insanla yapılan ön anlaşmaya bağlı olarak, Rusça konuşan nüfusa yönelik nefret ve düşmanlık motifleriyle cinayet suçu işlemiştir" denilmişti.



Mahkeme, Rus gazetecilerin ölümünü organize eden kişinin ise Aydar Taburu Komutanı Sergey Melniçuk olduğuna karar vermişti.

Nitekim karar metninde de, "Savçenko, Aydar Taburu Komutanı Melniçuk ile sivilleri havan topuyla vurmak için ağır silahların kullanımını öngören suç anlaşması yapmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

33 yaşındaki Ukraynalı pilot Savçenko, Lugansk'ta iki Rus gazetecinin havan topu saldırısında ölmesine neden olmakla suçlanıyor.

Haziran 2014'ten bu yana tutuklu bulunan Savçenko ise hakkındaki iddiaları reddediyor.

Haberin Devamı

Sputnik