Dünya Ukrayna'nın doğusunda salgın

Ukrayna'nın doğusunda salgın

Paylaş
Ukrayna'nın doğusunda salgın

Rus ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Ukrayna'nın doğusunda, sağlık imkanlarının yetersizliğinden gribal enfeksiyonlar nedeniyle yaklaşık 300 kişi öldüğü belirtildi

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başkanlığının resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde sağlık sorunlarının her geçen arttığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Rus yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetim birimlerinin yerel halkın sağlık sorunlarını giderecek ve salgın hastalıkları tedavi edecek gücü olmadığına dikkat çekilerek, "Geçici işgal edilmiş Donetsk bölgesinde akut solunum yolu enfeksiyonları ve gripten dolayı şu ana kadar yaklaşık 300 kişinin öldüğü tespit edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde başlayan gribal enfeksiyonlar nedeniyle şimdiye kadar 51 ölümcül vakanın tespit edildiğini açıklamıştı. Bakanlık, salgın vakalarının ülkede 17 bölgede görüldüğünü, en yüksek salgının Kiev ve çevresinde yaşandığını ve Donetsk’te de salgın sınırının normalin üstüne çıktığını duyurmuştu.

AA