Siyaset 'Ülkemize hizmet edeceğiz'
Paylaş
'Ülkemize hizmet edeceğiz'

Haberal, partisinin Kilimli, Çatalağzı belde teşkilatlarında partililerle bayramlaştı

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, partisinin Kilimli, Çatalağzı belde teşkilatlarında partililerle bayramlaştı. Ardından Muslu Beldesi’ne geçen Prof. Dr. Haberal, belediye binası önünde vatandaşlarla bayramlaştı.

Haberin Devamı

Muslu Belediye Başkanı CHP’li Sabahattin Adıyaman’ın, kendisi için, "Tutuklu kaldığı süreyi cezaevinde esaret içinde geçirdi" demesi üzerine Prof. Dr. Haberal, "Bu ülkede esaret olmaz.

Bir takım yanlışlıklar oldu. İnsan yaşamı çok önemli" dedi. Prof. Dr. Haberal, daha sonra Çaycuma İlçesi’ne geçerek, CHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Partiden çıkıp ilçe merkezinde vatandaşlarla bayramlaşan Prof. Dr. Haberal, Çaycuma Öğretmenevi önünde yanına gelen, 2008’de organ nakli yaptığı 16 yaşındaki Emre Basatlı ve babası 39 yaşındaki Ercan Basatlı ile sohbet etti.

Emre Basatlı, babasından alınan karaciğerin kendisine naklini yapan Prof. Dr. Haberal’ın bayramını kutladı. Prof. Dr. Haberal da organ naklinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Haberal, bu sırada yanına gelen, 1972’de ameliyatını gerçekleştirdiği 85 yaşındaki Zekiye Kayıkçıoğlu ile de sohbet etti.

Haberin Devamı

’HESABIMI VERDİM’

Prof. Dr. Haberal, daha sonra Çaycuma’ya bağlı Bakacakkadı Beldesi’ne geçti ve 15 Haziran 2012’de hizmete açtıkları Başkent Üniversitesi Diyaliz Merkezi’ni gezdi. Prof. Dr. Haberal, buradaki konuşmasında,"Türkiye’nin üçte ikisinde sağlık ve eğitim sistemi kurduk. Çok şükür hepsi çalışıyor.

Bunların hapsi, yaptığım her şey Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinindir. Bazen duyarsınız, ’Mehmet Haberal’ın hastanesi, Mehmet Haberal’ın kanalı, üniversitesi’ diye. Evet o tesisleri ben kurdum.

O tesisleri kurduğum için gurur duyuyorum. Ama bu tesisleri millet için, sizler için kurdum. Tüm bunların her birinin en uç noktasına kadar benden hesabını sordular. Ben şimdi sizin karşısınızda bütün bu hesapları vermiş olarak bulunuyorum.

Hesabımı verdim" dedi. Prof. Dr. Haberal, ardından Gökçebey İlçesi’ne geçti ve burada da bayram ziyaretlerinde bulundu. Prof. Dr. Haberal, burada yanına gelen ve bayramını kutlayan 3 çocuğa 10’ar lira harçlık verdi.

Daha sonra Devrek İlçesi’ne geçen Prof. Dr. Haberal, burada da kendisini karşılayan partililer ve vatandaşların bayramını kutladı. Prof. Dr. Haberal, bir dizi ziyaretlerin ardından Zonguldak’a hareket etti.

Haberin Devamı

DHA