Dünya Ülkenin yüzde 82'si içki içmiyor

Ülkenin yüzde 82'si içki içmiyor

Paylaş
Ülkenin yüzde 82'si içki içmiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üç büyük ilde 26 bin'i aşkın kişiye 'Mutlu musunuz?', 'İçki içiyor musunuz?' diye sordu. Başbakan'ın gündeme taşıdığı alkol yasağı için de çarpıcı veri çıktı. Buna göre üç büyük ilin yüzde 82'si zaten içki içmiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üç büyük ilde 26 bin'i aşkın kişiye "Mutlu musunuz?", "İçki içiyor musunuz?" diye sordu. Halkın yüzde 60'ı mutlu olduğunu, yüzde 17'si çok mutlu olduğunu söyledi. Başbakan'ın gündeme taşıdığı alkol yasağı için de çarpıcı veri çıktı. Buna göre üç büyük ilin yüzde 82'si zaten içki içmiyor. Türkiye'deki aile yapısını araştıran Bakanlık, sekiz aylık bir süreçte İstanbul, Ankara ve İzmir'de 10 bin 578 eve giderek yüzyüze görüştü.

Haberin Devamı

İLGİSİZLİK YÜZÜNDEN AYRILIYORLAR

26 bin 772 kişi ile yüzyüze yapılan ankette çıkan sonuçlar çarpıcı. Ankete katılanların yüzde 81'i evli. Boşananların yüzde 27.3'ü ilgisizlik ve sorumsuzluk yüzünden, yüzde 12'si de ekonomik sıkıntılar nedeniyle eşinden ayrıldığını dile getirdi. Ankete katılanların yüzde 60'ı "mutluyum", yüzde 17.1'i "çok mutluyum" yanıtını verirken, yüzde 59.2'si de "evde hiç sorun yok" dedi. Araştırmaya katılanların yüzde 82'si "hiç içki içmem", yüzde 44'ü "hiç kitap okumam" yanıtını verdi. "Hiç spor yapmam" diyenler yüzde 68, "hiç bara gitmem diyenler de yüzde 93.8 oranında çıktı.

EN BÜYÜK SORUN ARKADAŞ SEÇİMİ

Yüzde 50'si inançlı olduğunu ve dinin gereklerini yerine getirdiğini belirtti. "Hepsini yerine getiremiyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 43.8 seviyesindeydi. Araştırmada çiftlere nasıl tanıştıkları da soruldu. Çoğunluk aile, komşu ve akraba çevreleri aracılığıyla tanıştığı yanıtını verdi. Çocuklar konusu da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın araştırmasının önemli bir konusuydu. Aileler, çocuklarla yaşanan en büyük sorunu, "arkadaş seçimi" olarak gösterdi, cezalandırma yolu olarak da % 83 oranında "harçlık kesme" dile getirildi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK