Dünya Ülkeyi korku sardı: Beyaz kamyonetlerle genç kadınları kaçırıyorlar

Ülkeyi korku sardı: Beyaz kamyonetlerle genç kadınları kaçırıyorlar

Paylaş
Ülkeyi korku sardı: Beyaz kamyonetlerle genç kadınları kaçırıyorlar

ABD'de, 'Beyaz kamyonetlerle genç kadınları kaçırıyorlar' söylentisi ülkenin dört bir yanına korku sardı. Baltimore şehrinin Belediye Başkanı Bernard Jack Young, "Beyaz kamyonetin yanına park etmeyin. Biri sizi kaçırmaya kalkarsa diye cep telefonunuzu sakladığınızdan da emin olun." dedi.

Facebook'ta ortaya atılan söylentide "beyaz kamyonet kullanan erkeklerin ABD'deki tüm genç kadınları cinsel ilişki ticareti için kaçırıp daha sonrasında vücutlarının bazı parçalarını sattıkları" korkusu yayıldı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı uyarı yaptı

Hürriyet'ten Mine Üçgün'ün haberine göre, bunun gerçekleştiğine dair hiçbir kanıt bulunamamakla birlikte, viral olan Facebook videoları domino etkisi yarattı. Öyle ki Baltimore Belediye Başkanı 'beyaz kamyonet' uyarısında bulundu.

"Beyaz kamyonetin yanına park etmeyin"

Baltimore şehrinin Belediye Başkanı Bernard Jack Young, katıldığı bir televizyon programında "Beyaz kamyonetin yanına park etmeyin. Biri sizi kaçırmaya kalkarsa diye cep telefonunuzu sakladığınızdan da emin olun." uyarısında bulundu.

Belediye başkanı, Baltimore Polisi tarafından böyle bir olayın olmadığının kendisine bildirildiğini söyledi ancak videonun "Facebook'un her yerinde" olduğunu belirtti.

Baltimore Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, departmanın sosyal medyadaki paylaşımlardan haberdar olduğu ancak “bu olayla ilgili herhangi bir ihbar almadıkları” söylendi.

Haberin Devamı