Gündem Ulu Önder Atatürk'ü anıyoruz

Ulu Önder Atatürk'ü anıyoruz

Paylaş
Ulu Önder Atatürk'ü anıyoruz

Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 76. yıldönümünde Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Anıtkabir'e akın etti

Anıtkabir’deki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yüksek Yargı Organlarının Başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Garnizonu’nda görevli askerler ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Anıtkabir’de anma töreni hazırlıkları erken saatlerde başladı. Askerler, öğrenciler, izciler ve seğmenler yerlerini aldılar. İzciler ve Seğmenler askerlerle birlikte Anıtkabir’in her iki tarafında bayraklarla nöbet tuttular. Ayrıca, Atatürk’ün silüeti ile birlikte Ay Yıldız’ın bulunduğu karanfillerden yapılmış çelenk de Anıtkabir’in ön tarafına kondu.

Anıtkabir’deki tören; Arslanlı yoldan yürüyüşle başladı. Arslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, mozoleye çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Misak-ı Milli kulesine geçti. Geçtikleri Sırada Solotürk Anıtkabir üzerinden geçerek kalp çizdi.

Haberin Devamı

Erdoğan Anıtkabir defterine şunları yazdı:

"Vefatının 76. yıldönümünde Cumhuriyetimizin bayisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal’i bir kez daha derin bir hürmetle yâdediyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının işaret ettikleri, Hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere, millet olarak her zamankinden daha yakınız.

Türkiye , istikrarla büyüyen ekonomisi, ileri standartlara ulaşan demokrasisi, içeride temin ettiği huzuru ve refahı, dışarıda elde ettiği itibarıyla, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor.

Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere gazi ve şehitlerimizden devraldığımız mirası, azimle taşımaya; gazi ve Şehitlerimizin Uğruna can verdiklerimizi vatanımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Türk Yıldızları’nın gösterisini izlediler. Öğrenciler ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde slogan attılar.

Sabah saatlerinde Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenin ardından vatandaşlar, içeriye alındı. Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle Atatürk’ün naşının bulunduğu mozoleyi ziyaret etmek isteyen her yaştan vatandaşlar, oluşan uzun kuyrukta saatlerce bekledi. Mozoleye kırmızı ve beyaz karanfillerle çiçekler bırakan vatandaşlar, dualar okudu, kimi ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

GÖZLERİ ZOR GÖRMESİNE RAĞMEN ZİYARETİNE GELDİ

Yaşını hatırlamadığını söyleyen ve çocuk yaşlardayken memleketi Gümüşhane’ye yaptığı ziyarette Atatürk’ü gördüğünü belirten Kudret Koç adındaki yaşlı teyze, oturduğu Dikmen semtinden tek başına Anıtkabire Atatürk’ü ziyarete geldiğini söyledi. Doğan Haber Ajansı muhabirine konuşan Kudret Koç, "Atatürk çocukları çok sever, kadınlara değer verirdi. Çok büyük insandı. O’nun yaptıklarını şimdi hiçbiri yapamıyor. Ölürsem onun uğruna, yoluna ölürümö dedi. Gözleri çok az gördüğü için tam olarak Atatürk’ün mozolesini göremediğini ama o’nun için dua ettiğini belirten Koç, daha sonra koluna girerek kendisine refakat eden bir askerle Anıtkabir’den ayrıldı.

FENERBAHÇELİLER ANITKABİR’DE

1907 Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, ÜNİFEB üyesi yurdun dört bir yanından gelen 52 ayrı üniversiteli Fenerbahçeli de Anıtkabir’i ziyaret etti. Başkan Ali Koç ve Fenerbahçeliler, Ata’nın mozolesine kırmızı beyaz karanfiller bıraktıktan sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

İLKOKUL ÖNLÜĞÜ GİYEREK GELDİLER

Bu arada Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyesi her yaştan bir grupta, Anıtkabir’i ilkokul önlüğü kıyafetleriyle ziyaret ederek dikkatleri çekti.

İHA-DHA