Gündem Ümraniye'de yolda çökme meydana geldi: Göçük altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti

Ümraniye'de yolda çökme meydana geldi: Göçük altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Ümraniye'de yolda çökme meydana geldi: Göçük altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Ümraniye'de metro inşaatının olduğu caddede göçük meydana geldi. Arama çalışmaları sonunda göçük altında kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da olayla ilgili açıklama yaptı. Gelen bir son dakika haberine göre; Ümraniye'deki göçükte Güray Halat'ın da cesedine ulaşıldı.

İstanbul Ümraniye'deki caddede büyük bir gürültüyle çökme meydana geldi. Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin yanındaki yolda yaşanan göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı.

Haberin Devamı

Çöküntünün meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçük altında kaldı.

İBB BAŞKANI UYSAL'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olayla ilgili yaptığı açıklamada, "En üstteki konteynerdekileri de içine alan bir çökme olmuş. Alttaki bir boşluktan kaynaklı olabilir, zeminin yapısından kaynaklanmış olabilir. Gece 02.05'te haberdar oldum. Ekibimiz seferber oldu. İki kardeşimiz vefat etti. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu zamana kadar ölümlü bir göçük olmamıştı. İhmal varsa ihmali olanlarla ilgili gerekli işlemler yapılacaktır. Ailelerin acılarını paylaşıyoruz. Tahliye edilen binalarla ilgili teknik çalışmalar yapılacak. Akşama kadar durum belli olacak. Teknik olarak sıkıntı varsa boşaltılacak ama ön bulgulara göre teknik olarak bir problem yok. Diğer metro inşaatlarında tehlike yok" dedi.

Haberin Devamı

KÖTÜ HABER GELDİ

Arama çalışmaları neticesinde göçükte toprak altında kalan iki güvenlik görevlisinin cansız bedenine ulaşıldı.

PANİK YAŞANDI, DOĞAL GAZ KESİLDİ

Öte yandan çevreye doğal gaz kokusu yayılması üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Olay yerine çağırılan doğal gaz ekipleri caddedeki gaz akışını kesti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise çökmenin, Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın Parseller İstasyonu ile Depo Sahası arasındaki tünel imalatlarının, istasyon tarafındaki son genişletme etabında meydana geldiği bildirildi.

İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı duyurulan açıklamada, "Çöken kısım istasyon dışında; yol altında, site önünde yer almakta olup siteye ait güvenlik kulübesi oluşan boşluğa düşmüştür. Alınan ilk bilgilerde güvenlik kulübesi içerisinde 2 kişinin bulunduğu ifade edilmiş olup kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada; İBB raylı sistemler, AKOM, itfaiye, yol bakım, İSKİ, zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekiplerinin 10 araç ve iş makinesi, 38 personel ile olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. Çalışmalar sırasında çevredeki bina ve yol ölçümlerinin düzenli olarak kontrol edildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde olay öncesinde herhangi bir deformasyon gözlenmemiştir. Çevredeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Meydana gelen çökmenin zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı