Siyaset Umut Oran: "Bu yıl angus yerine Meksika'dan limuzin geldi"
Paylaş
Umut Oran: "Bu yıl angus yerine Meksika'dan limuzin geldi"

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in geçen yıl "Bir daha angus ithal etmeyeceğiz" dediğini hatırlatarak, "Bu yıl Ukrayna'dan angus gelmedi ama Meksika'dan limuzin geldi" dedi.

Oran, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Zonguldak ve Bartın’da kadın il örgütleri ile biraraya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Zonguldak kadın il örgütü toplantısından memnuniyetle ayrıldığını belirten Oran, partililerin, "Zonguldak’lı bir CHP milletvekilinin tutuklu olması nedeniyle iki katı çalışıyoruz" demelerinin kendisini umutlandırdığını anlattı.

Oran, Bartın’da sabah erken saatlerinde bir pazar ziyareti yaptığını ifade ederek, "Bütün tezgahtarlar kadın. ’Garılar Pazarı’ deniyormuş. Bize fındık, yemiş, ceviz ikram ettiler. Misafirperverdiler. Bir kadın menemen yapıyordu ve kinayeli bir şekilde, ’yumurta, yağ tuz yok, domatesin suyuna bandırıyoruz, yiyoruz, bu da Recep Tayyip Erdoğan rejimi’ dedi" açıklamasında bulundu.

Depremin yaşandığı Van’da köyleri ziyaret ettiğini belirten Oran, yağma ve talan iddialarının doğru olmadığını bildirdi. Oran, "Bir derdiniz var mı?" diye sordukları kadınların çay ikram ettiklerini ve "çayın yanında bir şey koyamadım" dediklerini anlattı.

Haberin Devamı

CHP’li Oran, geçen cuma ve cumartesi günü Sosyalist Enternasyonal’ın Arap Baharı Komite Toplantısına katılmak için Yunanistan’a gittiğini söyledi.
"Orada da kadınlar aktifti. Arap baharının otoriter rejime dönüşmesi, ılımlı bir İslama dönüşmesi ve ardından da şeriatın gelmesi konusunda endişeleri var. Arap baharının kalıcı olabilmesi için kadınlar çok önemli. Kadınların örgütlenmesi ve daha aktif bir şekilde seçme ve seçilme süreçlerinde yer almaları önemli. Kadınlar geçen haftaki karanlık tablo içerisinde bana umut verdiler" diyen Oran, Van depreminde stajyer öğretmenlerin ölmesinden de büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

-"Mehmet efendi yerine Sanchez efendi kazanıyor"-

AK Parti Hükümetinin halka 9 yıldır ilkler yaşattığını ifade eden Oran, geçen yılki Kurban Bayramında ilk kez "angus" ithal edildiğini hatırlattı. Oran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in o dönem "Bir daha angus ithal etmeyeceğiz" dediğini belirterek, "Sayın bakanın sözü kısmen doğru. Ukrayna’dan angus gelmedi ama bu yıl da Meksika’dan limuzin geldi. Hayvanı ithal ettiğiniz zaman Mehmet efendi yerine Sanchez efendi kazanıyor" diye konuştu.
Sırbistan’ın, Türkiye’ye ülkelerinden et alındığı için teşekkür ettiğini belirten Oran, "Bunlardan nasıl kurtulabiliriz? Bu zeka, izan, irade, idrak, misyon ve vizyonla çok fazla bir şey değişmeyecek, hatta çok daha kötü olacak. Ülkenin bu Hükümetten kurtulması lazım. Bu Hükümet olduğu sürece bu ilkleri yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP’li Oran, gazetecilere "Gitti angus, geldi limuzin" başlıklı, AK Parti’nin hayvancılık politikalarının yer aldığı broşür dağıttı.