Gündem Üniversite kayıt belgeleri neler, e kayıt nasıl yapılır? KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı?

Üniversite kayıt belgeleri neler, e kayıt nasıl yapılır? KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı?

Paylaş
Üniversite kayıt belgeleri neler, e kayıt nasıl yapılır? KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı?

YKS tercih sonuçları ağustos ayının son günü açıklandı. Herkes büyük bir heyecanla sonuçları kontrol etmek için ÖSYM'nin sitesine akın etti. Kimileri büyük bir sevinç yaşadı, kimileriyse beklediği sonucu alamadı. Başarılı olan ve üniversiteye yerleşen öğrencilerin önünde şimdi kayıt maratonu var. Peki Üniversite kayıt belgeleri neler, e-kayıt nasıl yapılır?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yüz binlerce üniversite adayı, üniversite kayıt tarihine gözlerini çevirdi. Nihayet büyük gün geldi çattı ve bugün kayıt işlemleri başlıyor. Adayların akındaki soru ise: Üniversite kayıt belgeleri neler, e kayıt nasıl yapılır? Öte yandan diğer merak edilen konuların başında ise KYK yurt ve burs başvuruları geliyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELER?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

E-KAYIT NASIL YAPILIR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor..

Haberin Devamı

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

E DEVLET KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt başvuruları için Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'dan açıklama geldi. Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

E DEVLET YURT BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvurularıyla ilgili henüz KYK'den resmi bir açıklama yok. Geçen yıl burs ve kredi başvuruları 16 Ekim'de başlamıştı. Bu yıl da başvuruların aynı dönemde başlaması bekleniyor.