Gündem Uzunköprü - İstanbul seferinde 5 vagon devrildi: Ölü ve yaralılar var

Uzunköprü - İstanbul seferinde 5 vagon devrildi: Ölü ve yaralılar var

Paylaş
Uzunköprü - İstanbul seferinde 5 vagon devrildi: Ölü ve yaralılar var

Edirne Uzunköprü’den 15.45’te istanbul’a hareket eden trenin 5 vagonu Çorlu’daki sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıktı.

İSTANBUL'A GİDİYORDU

Metrelerce sürüklenen vagonlardaki yolcular büyük korku yaşadı. 362 yolcu ve 6 personeli taşıyan trende 24 kişi öldü, 124 kişi yaralandı. Facianın duyulmasıyla birlikte bölgeye 100 ambulans gönderildi.

BALÇIK ENGEL OLDU

ancak yağış yüzünden balçığa dönüşen arazide ambulanslar olay yerine ulaşmakta büyük güçlük çekti. sağlık ekipleri paletli araçlarla olay yerine ulaşıp yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. ambulans helikopterler ile askeri helikopterler bölgeye sevk edildi. köylüler de yaralıları traktörleriyle yakındaki bir çiftliğe taşıdı.

MUCİZE BEBEK

Devrilen vagonların altından yaralıların çığlıkları geliyordu. yolcuların arasında birçok çocuk da vardı. Trenden çıkarılan bir bebek mucize eseri yaralanmamıştı.

Çorlu’daki tren faciasına gün boyu devam eden aşırı yağış neden oldu. Menfez ile raylar arasındaki toprak kaydı. Havada kalan raylar, trenin ağırlığını taşıyamayınca lokomotif ve ilk vagon hariç kalan 5 vagon devrildi.