Gündem Valilerin 'haddini bil' tartışması

Valilerin 'haddini bil' tartışması

Paylaş
Valilerin 'haddini bil' tartışması

Vali Yardımcısı Halis Peker ile eski Vali Hüseyin Avni Coş tartıştı

Aydın Vali Yardımcısı, 65 yaşındaki Halis Peker’in "Bir önceki valimiz tarafından sarsılan valiliğimizin imajını da kısa sürede toparladı" sözüne şu an Adana Valisi olan Aydın eski Vali Hüseyin Avni Coş’tan sert yanıt geldi. Vali Coş, Peker’in böyle bir konuşma yaparak, ’haddini, yetkisini, görevini ve makamını aştığını’ öne sürdü.

Haberin Devamı

Valiler kararnamesi ile merkez valiliğine atanan Aydın Valisi Keram Al için geçen pazar günü Aymendo Restoran’da yemek düzenlendi. Yemekte konuşan Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, merkez valiliğine atanan Kerem Al’ın, Aydın’da kaldığı süre içerisinde çalışkan, olgun, yapıcı ve ılımlı bir yönetim sergilediğini, sürekli olarak kendileri ile karşılıklı görüş alışverişi halinde olduğunu söyledi.

Peker, Vali Al’ın memurunu cezalandırma, sürme ve emekliye zorlama gibi davranışlarda bulunmadığını belirtip, şu an Adana’da görevli olan Aydın eski Valisi Hüseyin Avni Coş’u da, "Bir önceki valimiz tarafından sarsılan valiliğimizin imajını da kısa sürede toparladı" diyerek, eleştirdi.

"YAŞINA VE KIDEMİNE YAKIŞMADI"

Haberin Devamı

Vali Peker’in bu sözleriyle ilgili düşüncesi sorulan Vali Coş, sert tepki gösterdi. Peker’in Kırklareli ve Aydın’da kendisinin emrinde çalıştığını söyleyen Coş, "Böyle bir konuşma yaparak haddini, yetkisini, görevini ve makamını aşmıştır.

Hiçbir zaman memurların üstlerini, amirlerini değerlendirme gibi bir durumu olamaz. Yaşına ve kıdemine yakışmayan bir davranıştır. Herkes terbiye sınırları içinde kalmalı.

Halis Peker’in kullandığı ifadeler, talihsiz, gerçek dışı ve yakışıksız ifadelerdir. Madem Peker’in bu yönde bir düşüncesi vardı, bu düşüncelerini neden daha önce bizimle paylaşmadı. Görevimizin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra, kendisinin böyle bir açıklama yapması çok yersiz ve yanlıştır" dedi.

ELEŞTİRİYİ HALKIMIZ YAPSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE

Görev süreleri boyunca ülkeyi, bulunduğu makamı ve halkı en iyi mertebeye ulaştırmak için gayret gösterdiklerini ileri süren Avni Coş, "Böyle bir eleştiriyi halkımız yapsa başımızın üstünde ama memurlar, üstlerine saygı göstermek durumundadır.

Valiler, hükümet tarafından atanır. Oradaki toplantı Vali Coş’u değerlendirme toplantısı değildir. Verilen bir veda yemeğinde son derece yersiz bir açıklama yapılmıştır" diye konuştu. Coş, Peker’in bu konuşmalarından emin olmasının arından konuyu gerekli mercilere ileteceğini de söyledi.