Bilim - Teknoloji Valve, Xbox Elite tarzı Steam denetleyicisi için patent aldı
Paylaş
Valve, Xbox Elite tarzı Steam denetleyicisi için patent aldı

Valve'in Steam kontrolörü hiçbir zaman resmi olarak görünmedi. Bunun büyük bir kısmı ileriye dönük ama alışılmadık görünümlü yüzey düzeniyle ilgiliydi. Şimdiyse Valve, Xbox Elite görünümüne sahip yeni bir Steam kontrolcüsünün patentini aldı. Onur Binay/posta.com.tr

Tyler McVicker'ın Twitter hesabından paylaştığı patent başvurusu , Valve'ın denetleyicisinin lansmanından bu yana Xbox Elite'te bulduğumuz değiştirilebilir kontrol yüzeylerini içereceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Xbox Elite, herhangi bir araç kullanmadan takıp çıkarılabilen değiştirilebilir denetim düğmeleri için dört yuvaya sahip. Denetim düğmeleri parmaklara daha fazla kontrol vererek parmakları kontrol çubuklarından kaldırmadan karmaşık atlama, nişan alma ve vurma kombinasyonlarını uygulamaya olanak tanıyor.

Aslında Valve bu konuda bir adım daha ileri gidiyor. Xbox Elite, değiştirilebilir D-pad ve parmak joysticklerine sahipken, Valve'ın patenti bir sonraki Steam denetleyicisinin kullanıcıların izleme dörtgenlerini çıkarmasına ve değiştirmesine izin verecek.

Ayrıca patente göre, kontrolör aksesuar takıldığında farklı kontrol türlerini algılayabilecek. Belirli bir zamanda hangi aksesuarın bağlandığıyla ilgili olarak girişi farklı şekilde işleyebilecek.

Haberin Devamı

Patent başvurularına dahil edilen çizimler genellikle nihai ürünle çoğu zaman benzerlik taşımaz. Bu nedenle belgede gösterilen denetleyicinin şeklinin orijinal Steam denetleyicisiyle neredeyse aynı olduğu gerçeğinden çok fazla sonuç çıkarmayın. Valve'ın ilk pedin piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yıllarda bu tasarımı yinelediği neredeyse kesin.