Gündem Vatandaş ihbar etti! PKK'ya bir darbe daha

Vatandaş ihbar etti! PKK'ya bir darbe daha

Paylaş
Vatandaş ihbar etti! PKK'ya bir darbe daha

Van'da ihbar üzerine gerçekleştirilen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 14 av tüfeği, 112 havai fişek, 56 mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şubesine gönderilen ihbarda, merkez İpekyolu ilçesinde şüpheli kişilerce bir eve çanta içerisinde malzeme taşındığı, başka bir adrese de terör örgütü PKK mensuplarının gittiği yönündeki bilgi üzerine güvenlik güçlerince çalışma başlatıldı. Söz konusu adreslerde terör örgütüne ait silah ve mühimmat bulunabileceği ve bu silahların güvenlik güçlerine yönelik eylemlerde kullanılabileceğini değerlendiren Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekipleri operasyon gerçekleştirdi. Kevenli TOKİ içerisindeki ikamette yapılan aramada çuval içerisine gizlenmiş 14 av tüfeği, bir doktor adına düzenlenmiş kaşe ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ç.İ'nin Hacıbekir mahallesindeki iş yerinde yapılan aramada da terör örgütü PKK'yı simgeleyen 2 bez parçası, 28'i ikili, 10'u dörtlü ve 2'si de 87'li rampa olmak üzere kullanıma hazır toplam 112 havai fişek, çeşitli ebatlarda 56 av tüfeği mermisi bulundu. Şüpheli Ç.İ'nin il merkezinde irtibatlı olduğu şahısların tespitine yönelik devam eden çalışmada ise M.I gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ç.İ tutuklandı, M.I ise adli kontrol uygulaması kapsamında serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı