Dünya Venezuela'da en değerli para madeni olacak

Venezuela'da en değerli para madeni olacak

Paylaş
Venezuela'da en değerli para madeni olacak

Venezuela kaçakçılara karşı en büyük parasını tedavülden kaldırıyor. 100 Bolivarlık kağıt paraların yerini madeni paralar alacak

Hükümet, bu adımın kaçakçılığın ve ülkedeki gıda ve diğer temel tüketim malzemeleri sıkıntısının önlemesine yardımcı olacağına inanıyor. Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, bu kararla sınır bölgelerinde faaliyet gösteren çetelerin, kağıt paraları değiştirmeye zamanı olmayacağını söyledi.

KAÇAKÇILARLA MÜCADELE YÖNTEMİ OLARAK KULLANILACAK



Nicolas Maduro televizyon konuşmasında, kaçakçıların sınır kapılarında para değiştirmesini engelleyeceklerini belirterek "Paralar ellerinde kalacak" dedi. Maduro daha önce Kolombiya sınırındaki suç şebekelerinin, yüksek miktarlarda para bozdurarak Venezuela'dan süvbansiyonlu malları alıp Kolombiya'da yüksek karlarla sattığını söylemişti.


MUHALEFET KARARI ELEŞTİRİYOR



Maduro'nun muhalifleri, kararı ekonomik kriz karşısında "çaresizce" atılmış bir adım olarak niteliyor. Muhalefet lideri Henrique Capriles twitter mesajında, "Bir beceriksiz iktidarda olunca! Tüm bu sorunlarımızın arasında kim böyle bir şey yapmayı akıl edebilir" dedi. Birçok kişi, tüm 100 Bolivarlık banknotların üç günde değiştirilmesinin mümkün olmadığını savunuyor.

Muhalifler, kaçakçılığın önemli bir sorun olmasına rağmen, ülkedeki ekonomik krizin buna bağlanamayacağını söylüyor. Ülkede aylardır, ilaçtan gıdaya birçok temel tüketim malzemesi bulunamıyor.

Haberin Devamı