Gündem Viçeliler İstanbul'da buluştu

Viçeliler İstanbul'da buluştu

Paylaş
Viçeliler İstanbul'da buluştu

Rize Fındıklı (Viçe) Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Viçeliler Buluşuyor" etkinliği WOW Otel'de yapıldı

Yüksek okulda öğrenim gören Fındıklılı öğrencilere burs sağlamak amacıyla düzenlenen ve Fındıklılı siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Fındıklı (Viçe) Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Aykut, yaklaşık bin kişinin katıldığı geceden elde edilen gelirin yanı sıra iş adamlarının yapacağı bağışların burs havuzuna aktarılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Geçen yıl kişi başı 1500 lira burs verdiklerini ve 85 olan burs sayısını daha yukarı çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Aykut, İstanbul’da okuyan öğrencilere yönelik başlattıkları burs yardımını Türkiye geneline yaydıklarını söyledi.

Aykut, Fındıklı’nın tarihi evleri olan göz dolma taş evlerini de simge haline getirmek ve Fındıklı’ya marka olarak kazandırmak istediklerini, bu amaca yönelik olarak da okullarda resim yarışması düzenlediklerini kaydetti.

Fındıklı’yı daha modern ilçe haline getirmek için de çalıştay başlattıklarını ifade eden Aykut, komitelerin çevre su enerji, eğitim, tarım ve hayvancılık, sağlık, turizm kentleşme, gençlik ve spor, kadın, katılım ve temsilcilik, KOBİ ve üretim gibi 11 konu başlığında sorun ve çözümlere yönelik rapor hazırlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılacağı açıklanan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise programındaki değişiklik nedeniyle geceye gelmedi.