Spor Vieria veda etti

Vieria veda etti

Paylaş
Vieria veda etti

Ünlü Fransız futbolcu Patrick Vieira, 35 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı

Vieira, Manchester City'nin altyapısında görev yapacak. Futbol dünyasının son yıllarda gördüğü en iyi ön liberolardan biriydi Patrick Vieira... 1998'de Fransa Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı.

2000 yılında bu kez Avrupa şampiyonu apoleti taktı. Yıldızı, 9 yıl formasını giydiği Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de parladı. Henry’li, Pires’li, Bergkamp’lı, Wiltord’lu, Ljungberg’li kadronun temel taşlarından biriydi.

Londra ekibi ile 3 kez lig şampiyonu oldu. 4 kez federasyon kupasını kazandı. 2005 yılında rekor bir transfer bedeli karşılığında İtalyan devi Juventus'a gitti. İlk yılında yine şampiyon bir takımın parçasıydı. Ancak adı büyük bir skandala karışan Juventus küme düşürülünce kulüpten ayrıldı.

Bir başka İtalyan devi Inter'in formasını giymeye başladı. Roberto Mancini ile büyük başarıların altına imza attı. 4 kez Serie A şampiyonluğu sevinci yaşadı. Futbol yaşantısının son yılında, Mancini ile bu kez Manchester City'de biraraya geldi. Kariyerini yeni bir federasyon kupası zaferi ile noktaladı.

35 yaşında emekliye ayrıldığını açıklayan Vieira, bundan böyle de Manchester City'nin başarısı için görev yapmaya devam edecek.

107 Fransa Milli Takımı’nın formasını giyen yıldız oyuncu, City'nin hem altyapı geliştirme sorumlusu olacak hem de küresel çapta kulübün elçiliğini yapacak.

Haberin Devamı