Spor Vincent Janssen'e penaltı 'VAR'mış

Vincent Janssen'e penaltı 'VAR'mış

Paylaş
Vincent Janssen'e penaltı 'VAR'mış

Fenerbahçe-Kayseri maçında çevrimdışı olarak uygulanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle Janssen’in kritik pozisyonunda penaltı tespit edildi. Eğer sistem yürürlükte olsaydı, hakem Halil Umut Meler bu konuda uyarılacaktı

Süper Lig’de geride kalan haftada bazı maçlarda deneme amaçlı olarak çevrimdışı (offline) şekilde uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, önceki gün Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Kayseri mücadelesinde de sahne aldı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Ülker Stadı’ndaki mücadelede VAR’ın başında hakemler Mete Kalkavan ile Alper Ulusoy yer alırken, ikili pozisyonları dikkatle takip ettiler. İki hakem maçın ardından Merkez Hakem Kurulu’na gönderdikleri raporda mücadele 3-2 devam ederken 70. dakikada Sarı-Lacivertliler’den Janssen’e Kayserili Kana-Biyik tarafından ceza alanı içinde yapılan sert müdahalenin penaltı olarak tespit edildiğini belirttiler. Yani eğer VAR sistemi uygulamada olsaydı, Ulusoy ve Kalkavan, maçın hakemi Halil Umut Meler’i uyaracak ve Fenerbahçe kritik bir anda penaltı kazanacaktı.

OZAN İÇİN UYARI YOK


Öte yandan karşılaşmada Kanarya’nın beraberlik golünden önce Ozan’ın Deniz’e yaptığı müdahale için ise VAR’ın başındaki hakemlerin uyarı gerektirecek bir durum görmedikleri de raporda yer alan bir başka ayrıntı oldu.

Haberin Devamı