Vitrin Genç kontrabasçı operanın zirvesine doğru ilerliyor

Genç kontrabasçı operanın zirvesine doğru ilerliyor

Paylaş
Genç kontrabasçı operanın zirvesine doğru ilerliyor

Royal College of Music son sınıf öğrencisi Rus asıllı Türk kontrbasçı Daniil Margulis, özel olarak aday gösterildiği dünyanın en önemli opera kurumlarından biri olan English National Opera’nın orkestrası ile çalmaya hak kazandı.

Her yıl İngiltere’nin en prestijli konservatuarlarından sadece bir kontrbasçı seçilen bu programda Daniil Matgulis, London Coliseum’da iki operanın sahnelenişinde yer aldı.

Haberin Devamı

KARİYERİ 7 YAŞINDA BAŞLADI

2000 yılında Ankara'da dünyaya gelen Daniil Margulis, ilk solo performansını 7 yaşında gerçekleştirdi. Zurab Tsitsuashvili hocalığında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale Okulu'ndaki eğitimini tamamladıktan sonra tam burslu olarak Royal College of Music'te Caroline Emery ile çalışmalarına devam etti. 8. Uluslararası Caspian Sanatçı Yarışması'nda Büyük Ödül'ün sahibi olan ve 2017 Silk Street Sinfonia Genç Solist Yarışması'nda Londra'da finalistliğe yükselen genç sanatçı, 20. Gümüşlük Müzik Festivali'nin açılış akşamında da konuk sanatçı olarak sahneyi Gülsin Onay ve Athenaeum Quartet ile paylaştı.