Vitrin Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi

Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi

Paylaş
Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi

Kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla Limak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.

Öğrencilerin mezuniyeti nedeniyle Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen törene Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı’nın yanı sıra Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ve proje yetkilileri de katıldı. 

Haberin Devamı

Programın yurt dışı mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Limak Holding ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Geçtiğimiz yıl boyunca Kosova’daki mühendis kızların kaydettiği ilerlemeyi görmek beni çok heyecanlandırdı, hepsinin önünde parlak bir gelecek olduğuna eminim. Mühendislik artık erkeklerin dünyası değil. Limak olarak genç kadınları eğitimlerinde ve kariyerlerinde destekleyerek STEM alanında başarılı olmaları için fırsatlar yaratmaya devam etmeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Türkiye’den başlayıp yurt dışına çıktığımız bu program ile iş dünyasına nitelikli genç mühendis kadınlar kazandırıyoruz” diye konuştu.

Projeye destek ve ilgileri için Kosova Cumhurbaşkanı Osmani’ye ve hükümet üyelerine teşekkür eden Ebru Özdemir şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Genç kadınların iş dünyasında etkin ve güçlü roller almasının önünü açacak bu projeyle Kosova’nın gelecek vizyonuna hayat verecek nesillere katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Genç Kosova Cumhuriyeti’nin geleceğini kadın mühendisler inşa edecek. Limak olarak, Kosova’da yerel iş gücü potansiyelini ‘cinsiyet eşitliği’ perspektifiyle artırmanın ve bugün ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Başarılarından dolayı 20 öğrencimizi de gönülden tebrik ediyorum, artık her biri ülkelerinin geleceğinde çok daha donanımlı olarak rol almaya hazırlar.”

Sektörlerde kız çocuklarına ve geleceğin kadın mühendislere ilham veren GEG, Kosova’nın yanı sıra Kuveyt, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan’da da devam ediyor.