Dünya Vücuduna saplanan havai fişek öldürdü

Vücuduna saplanan havai fişek öldürdü

Paylaş
Vücuduna saplanan havai fişek öldürdü

Hollanda'da yeni yıl coşkusu can aldı. Ülkedeki kutlamalarda atılan havai fişekler bir kişinin ölümüne yol açtı

Hollanda’da yeni yıl kutlamalarında bir kişi atılan havai fişeğin vücuduna isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Sokakları süslenen Lahey, Rotterdam ve Amsterdam gibi büyük şehirlerin merkezlerinde toplanan Hollandalılar, saatler 00.00’ı gösterdiğinde yeni yıla coşkuyla girdi.

Rotterdam’da Erasmus Köprüsü, Amsterdam’da ise Het Ij ve Dam Meydanı’ndaki gösterilere 100 bine yakın kişinin katıldığı bildirildi. Rotterdam’da gösterileri izlemeye gelenlere belediye, ücretsiz lokma tatlısı dağıttı.

Polis, yılbaşı gecesinde sorun yaşanmaması için günler öncesinden çeşitli önlemler alırken, Medemblik kentinde 51 yaşındaki bir kişinin havai fişek kazasından dolayı öldüğü bildirildi. Hollanda’da en son iki sene önce yılbaşı kutlamalarında hayatını kaybedenler olmuştu.

Ülkenin farklı yerlerinde patlatılan havai fişeklerden dolayı bazı yangınlar çıktığını belirten polis, taşkınlık yapanların gözaltına alındığını duyurdu. Yılbaşı kutlamalarında yaşanan rahatsızlıkları kayıt altına almak amacıyla hizmete açılan internet sitesine ise 75 bin kişinin başvurduğu belirtildi.

Bu arada ekonomik krize rağmen havai fişek satışlarından memnun olan sektör temsilcileri, bu yıl 70 milyon avro dolayında satış gerçekleştiğini bildirdi.

AA

Haberin Devamı