Türkiye (Son Dakika) 'Vur beni lan vur'

'Vur beni lan vur'

Paylaş
'Vur beni lan vur'

Erzurum'da tartıştığı eniştesi Muharrem O.'yu tabancayla öldüren Uğur Önal hakkında açılan davada, ömür boyu hapis cezası istendi. Muharrem O.'nun oğlu ifadesinde ''Babam 'Vur beni lan vur' diyordu'' dedi

Olay, geçen 15 Ağustos’ta saat 12.00 sıralarında merkeze Yakutiye ilçesi, İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Ablasının evine giden Uğur Önal ile özel güvenlik görevlisi eniştesi Muharrem O. arasında tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Tartışma sırasında Önal yanında taşıdığı ruhsatsız tabancası ile eniştesini ağır yaralayarak kaçtı. Apartman sakinlerinin durumu polise bildirmesi üzerine Muharrem O., ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırıldı ama tüm müdahelelere karşın kurtarılamadı. Olaydan 10 dakika sonra tabanca ile yakalanan Uğur Önal, mahkemece tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

"Kasten öldürme, genel güvenliği tehlikeye düşürme, ruhsatsız ateşli silah bulundurmak’ suçlarından ömür boyu ve 1.5 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenen sanık Uğur Önal’ın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

'ENİŞTEM BANA VE EŞİME KÜFRETTİ'

Olaydan bir gün önce ablasının kendisine mesaj gönderdiğini anlatan Önal, mahkemede şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ablamı 2 yıl boyunda İsmail İ. adında biri telefonla taciz ediyor ve arabayla önünü kesiyordu. Eniştemi uyardım. Sonuçta benim ailem, rahatsız oluyordum. Ama ablam bana ’Yuvamı yıkacaksın, senin de yuvan yıkılsın’ diye mesaj attı.

Daha sonra enişte telefonla aradı. Bana ve eşime küfretti. Bunları eşim duydu, onurum kırıldı. Silahı çıkardım, başıma dayadım, ölmek istedim. Babam üzerime atladı, vazgeçtim. Daha sonra ablamın evine gittim. Olaylar bir anda gelişti. Gerçekten çok pişmanım."

KARDEŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Kardeşinin anlattıklarının doğru olduğunu ileri süren Muharrem O.’nun 31 yaşındaki eşi B.O. ise "Olay günü mesaj gönderdi. İsmail İ. ile eşim konuştu. Evli olduğumu öğrenince özür dilemiş. Uğur bunu duyunca sinirlendi. Bana o gün ’Eşin seni de satar’ diye mesaj gönderdi.

Bunun üzerinde kocam, Uğur’a ’Sen nasıl o mesajı gönderirsin? Sen şerefli misin, gidip onu aldın’ dedi. Aralarında küfürleşme oldu mu bilmiyorum. Muharrem savcılığa gidip kardeşimden şikayetçi olmak istedi. Eşimle aralarında kavgayoktu. Kardeşimden şikayetçi değilim" dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Muharrem O.’nun oğlu M.O. da şunları anlattı:

'VUR BENİ LAN' DİYORDU

"Dayım eve geldikten sonra annem, beni ve kız kardeşimi odamıza gönderdi. Daha sonra içeriden küfür sesleri gelmeye başladı. Dışarıya çıktığımda babam dayımı boğazından sıkmış havaya kaldırmıştı. Dayımın sesi çıkmıyordu. ’Vur beni lan vur’ diyordu. Sonra babam yere yığıldı. Dayım ağlayarak kaçtı."

Haberin Devamı

Öte yandan, mahkeme görülürken sanık Uğur Önal’ın yakınlarının duruşma salonunda Kuran okuduğu gözlendi. Mahkeme heyeti, Uğur Önal’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.

DHA