Bilim - Teknoloji Windows XP'siz asla!
Paylaş
Windows XP'siz asla!

Görünüşe göre kimsenin, Nisan ayında ömrünü tamamlayacak olan XP'yi bırakmaya niyeti yok!

Spiceworks'ün yayınladığı son rapor, özellikle bilişim sektöründe faaliyet gösteren profesyonel kullanıcıların Windows XP'yi bırakmaya niyeti olmadığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

IT profesyonelleri arasında yapılan araştırmaya göre, 12 yıldan bu yana hayatımızda olan Windows XP'yi halen IT profesyonellerinin yüzde 76'sı ısrarla kullanmaya devam ediyor. Peki XP ömrünü tamamladığında da kullanıcılar XP kullanmaya devam edecek mi?

İşte araştırmanın en çarpıcı sonucu da bu noktada göze çarpıyor. Zira nisan ayından sonra sadece IT kullanıcılarının yüzde 36'sı XP kullanmayı bırakacak. Geri kalan büyük kesim XP'yi kullanmaya devam edecek. Bu da IT kullanıcılarının güvenlik açığıyla dolu olan XP'yi ısrarla kullanmaya devam edeceği anlamına geliyor.

XP'de neden ısrar ediliyor?
İş yerleri ve genel kullanıcı neden XP kullanmaya devam ediyor? Aslında bu sorunun yanıtını çok uzaklarda aramaya gerek yok; zira XP'yi terkedip yeni işletim sistemine terfi etmek hem zaman hem de artan maliyetler nedeniyle pek de tercih edilmiyor.

Haberin Devamı

Eğer şu anda yazılıp çizilen "XP desteği bitince..." felaket senaryoları gerçek çıkarsa, işte o zaman XP'nin gerçekten sonu gelebilir. Tabi bu arada gelecek olan zararların telafisi de çok zor olacaktır...

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: CHIP Online