Bilim - Teknoloji Xiaomi, veri ihlali iddiaları karşına açıklama yaptı
Paylaş
Xiaomi, veri ihlali iddiaları karşına açıklama yaptı

Xiaomi, tepki çeken veri ihlali iddiaları odağında önemli bir güncelleme yaptıklarını duyurdu. Çinli şirketin Mi Browser üzerinden kullanıcıları verilerini izinsiz olarak topladığı iddia edilmişti.

İddialara göre Xiaomi, kendi internet tarayıcıları Mi Browser ve Mint Browser üzerinden kullanıcıların izni olmadan veri topluyordu. Üstelik veriler iddialara bakılırsa tarayıcı gizli modda olsa dahi toplanabiliyordu. Yani Xiaomi gizli modda olsanız bile sizin kullanım alışkanlıklarınızı görebiliyordu. Şirket, kullanıcılardan veri toplandığını ancak bu verilerin izinli bir şekilde, anonim olarak elde edildiğini söylemiş, gizli modda ise hiçbir şekilde veri toplamadığını açıklamıştı. Bunun üzerine Xiaomi tarayıcıları için bir güncelleme dahi yayınladı. Yayınlanan güncellemelerden sonra Xiaomi tarafından bugün bir açıklama daha geldi.

Haberin Devamı

Şirket tarafından gelen açıklamada söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı söylendi. Xiaomi'nin blog sayfası üzerinden yapılan açıklamalarda da şu cümlelere yer verildi:

"Xiaomi'nin kullanıcı gizliliği ve internet güvenliği birinci önceliğe sahiptir; yerel yasa ve düzenlemelere kesinlikle uyduğumuzdan ve bunlara tam olarak uyduğumuzdan eminiz. Bu talihsiz yanlış yorumlama konusunda netlik sunmak için Forbes'a ulaştık.

Yurt dışı hizmetlerimizden ve kullanıcılarımızdan gelen tüm bilgiler, yerel kullanıcı gizlilik koruma yasalarına ve düzenlemelerine harfiyen uyulan ve tam olarak uyduğumuz çeşitli yurt dışı pazarlarındaki sunucularda saklanır.

Bir internet şirketi olarak internet güvenliği, güvenliği ve kullanıcı gizliliği Xiaomi'nin temel ilkeleri ve günlük işimizin temelidir. Ürünlerimiz, teknolojilerimiz, performansımız ve kullanıcı gizliliğinin korunması ile ilgili önlemler sürekli geliştirilmektedir. İşletim sistemimiz MIUI 12'nin son lansmanında, bugüne kadar endüstrinin en sıkı ve şeffaf gizlilik koruma önlemlerini benimsedik."

Haberin Devamı