Beden Sağlığı Yabani iğdenin bilinmeyen faydaları

Yabani iğdenin bilinmeyen faydaları

Paylaş
Yabani iğdenin bilinmeyen faydaları

Yabani iğdenin gençlik aşısı etkisi olduğu söyleniyor. İçerisinde tek omega 7 barındıran meyve olan yabani iğde uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, faydalarına dikkat çektik.

Yabani iğde meyvesi uzun yıllardır Çin, Rusya ve Avrupa’da bitkisel tedavi amacıyla kullanılmaktadır. Ağacın yaprakları, çiçekleri, meyvesi ve yağı ayrı ayrı etki göstermektedir.

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemini güçlendiren yabani iğde cilt sağlığına, kemiklere ve diş etlerine de iyi gelmektedir. Vücut hücrelerinin onarılması için hayati öneme sahip olan kolajenin üretilmesini de sağlayan yabani iğde, yaralanmalar sonucunda iyileşme sürecini kısaltmaktadır.

Henüz araştırmalar devam etse de, yabani iğdenin kan şekerini düzenlediği bilinmektedir. Diyabet hastalığı olan kişiler doktorlarına danışarak önerilen miktarda yabani iğde tüketebilir.

Geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Mehmet Öz, Omega7 kaynağı olan yabani iğdenin sağlığa yararını, ABD’deki TV programında anlatmıştı.

Prof. Dr. Öz, yabani iğdenin meyvesi kullanılarak elde edilen Omega 7 ekstresinin, içilmesi ya da cilde sürülmesi halinde, antioksidan özelliği sayesinde cilt üzerindeki problemleri ve kırışıklıkları giderdiğini, bağırsak duvarını güçlendirip sindirimi kolaylaştırdığını ve zararlı olan yağların depolanmasını engelleyerek, kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı