Gündem Yağış hayatı felç etti

Yağış hayatı felç etti

Paylaş
Yağış hayatı felç etti

Meteoroloji 13 il için yağış uyarısında bulundu. Yağış tüm yurtta etkili olacak. Gebze'de başlayan sağanak yağışın ardından hava karardı ve gece görüntüsü yaşandı

Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağlanak yağış etkisini artırarak devam etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara sığındı. Meteoroloji yaptığı uyarıda, Balıkesir ve İstanbul radarları, uydu görüntüleri ve son meteorolojik analizlere göre; Bugün Yalova ile Bursa'nın İnegöl, Yenişehir, İznik ve Orhangazi ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yerel gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

>> SU BİRİKİNTİSİNDE MAHSUR KALDI

>> KAPLIÇARŞI'YI SU BASTI

Gebze'de ise başlayan sağanak yağışın ardından hava karardı ve gece görüntüsü yaşandı. Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı.

Meteoroloji yaptığı uyarıda, Balıkesir ve İstanbul radarları, uydu görüntüleri ve son meteorolojik analizlere göre; Yalova ile Bursa'nın İnegöl, Yenişehir, İznik ve Orhangazi ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yerel gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Son meteorolojik analizlere göre ise, İstanbul'dadün saat 19.00'da başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın, il genelinde yer yer kuvvetli olarak gece yarısına kadar etkili olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında anlık kısa süreli fırtına, lokal su bakını) karşı tedbirli olunması gerekmektedir. denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik operatörü Murat Kazanasmaz ise sosyal paylaşım sitesi Twiiter'dan verdiği son dakika bilgisiyle: "TEM Sultanbeyli civarında dolu değil bildiğin kar gibi yağıyor. Asfalt Bembeyaz." olduğunu belirtti.

AŞIRI YAĞIŞ D-100 KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

Aşırı yağış nedeniyle D-100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı. Trafikte uzun kuyruklar oluştu. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Özellikle Tuzla, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde dolu yağışı görüldü.

İSTANBUL’DA DOLU YAĞIŞI

İstanbul’da etkili olan yağış nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Trafik te uzun kuyruklar oluştu. Özellikle Tuzla, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde dolu yağışı görüldü. Vatandaşlar sağanak şeklinde yağan doluyu cep telefonu kameralarıyla böyle görüntüledi. Kısa sürede etkili olan dolu yağışı nedeniyle yerler bembeyaz oldu.

SAĞANAK YAĞMUR ÜSKÜDAR’DA YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle Üsküdar’da yollarda su birikintileri oluştu. Bazı araçlar su birikintilerinin içinde güçlükle ilerleyebildi. Su birikintisinin içine giren bir motosiklet sürücüsü ileri gidemeyeceğini anlayınca motosikletinden inerek geri döndü. Bir minibüs sürücüsü de ortasına kadar geldiği su birikintisinin içinden güçlükle çıkabildi.


ÇANAKKALE'Yİ SEL GÖTÜRDÜ

Saat 17.43 itibariyle Anadolu Yakası Pendik Çanakkale’de öğleden sonra havanın gece gibi kararmasının ardından başlayan şiddetli yağmur, hayatı felç etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta başından uyarı yaptığı Çanakkale, saat 15.30’da şiddetli yağışa teslim oldu. Gökyüzü siyah bulutlarla kaplanarak gece gibi karardı. Ardından gökgürültüsü ve çakan şimşeklerle bardaktan boşanırcasına yağış başladı. Yağmur nedeniyle başta kentin en işlek caddesi olan Demircioğlu Caddesi olmak üzere yollar sular altında kaldı. Sular, yollardan kaldırımlara taştı ve işyerlerine dolmaya başladı. İşyeri sahipleri ellerine aldıkları fırçalarla suların dükkanlarına girmesine engel olmaya çalıştı.

Demirciğlu Caddesi’nde seyir halinde bulunan araçlar ise suların farlarına kadar yükselmesi nedeniyle denizde yüzüyormuş gibi görüntü oluşturdu. Kentin hemen hemen her noktasında trafik tamamen felç oldu. Şiddetli yağışa yakalananların ise kapalı mekanlara sığınmaya çalıştığı görüldü.

İSTANBUL YOLU TRAFİĞE KAPANDI


Çanakkale’de aniden başlayan sağanak yağmur, İstanbul Karayolu’nun trafiğe kapanmasına yol açtı. Öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur, Eceabat İlçesi’nin Bigalı Köylü’nden geçen derenin taşmasına neden oldu. Taşan dere, Kilya Koyu Döner Kavşağı’dan İstanbul yönüne giden araçların ilerlemesini engelledi. Polis ekipleri bölgede önlem alıp, araçların güzargaha çıkışlarına engel oldu. Bigalı Ovası’ndan Çanakkale Boğazı’na doğru ilerleyen sel sularının İstanbul Karayolu’na hasar vermemesi için kepçe yardımıyla yol üzerinde kanal açılıp, sel sularına geçit verildi.

HAYVANLAR SEL SUYUNA KAPILDI


Çanakkale Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, sel sularının geçit vermediği Bigalı Köyü’ndeki evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. Sel sularına kapılan onlarca büyükbaş hayvan Kilya Koyu’nda Eceabat Belediyesi’nin ve vatandaşların yardımıyla güçlükle kurtarıldı.

Sivil Savunma ekipleri, Bigalı Köyü’nde 67 yaşındaki Necdet Aktepe ile 63 yaşındaki eşi Şahinde Aktepe’yi köyün kenarından geçen derenin yakınındaki evlerinden zotyak bot yardımıyla kurtardı. Bu sırada ilçede yaşayan 65 yaşındaki Süleyman Uğur, 8 büyükbaş hayvanının 5’ini sel sularından kurtarabildiğini ancak, 3 hayvanını kaybettiğini ve bulumadığını belirtti. Uğur, sel sularının denizle buluştuğu noktada hayvanlarını aramayı sürdürdüğünü söyledi. Bölgeye gelen Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, çalışmaları yerinden takip ederek yetkililerden bilgi aldı.

13 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Türkiye’nin bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yarın batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve İstanbul’da, Ege bölgesinde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla’da, Batı Akdeniz’de ise Antalya ve Burdur’da kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.