Gündem Yakışmadı müdür bey

Yakışmadı müdür bey

Paylaş
Yakışmadı müdür bey

Babası evi terk eden 13 yaşındaki Ali, annesiyle sefalet içinde yaşam savaşı veriyor. Annesi, okul müdürüne durumu anlatıp yardım istedi. Müdür şu cevabı verdi: Bana ne kardeşim, ben senin çocuğunun babası mıyım?

Fakirliğin gözü kör olsun

Mersin’deki Turgutreis Mahallesi’nde barakayı andıran kiralık bir evde oturuyor Semiha Aslan (55). Aile reisi Mahmut Aslan 8 yıl önce eşini ve 3 oğlunu terk etmiş.

Çocuklardan Emin Aslan (17) da 3 yıl önce annesini bırakıp babasının yanına gitmiş. Semiha Aslan oğulları Salih (15) ve Ali (13) ile sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor.

Bir ayakkabısı bile yok

Semiha Aslan evlere temizliğe giderek ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Ancak şeker hastalığı ve diğer rahatsızlıkları nedeniyle düzenli çalışamıyor.

Oto yıkama işinde çalışan Salih de iş yeri kapanınca ortada kaldı. Sadettin Bey İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Ali Aslan’ın ise ayakkabısı yırtıldı. Tabii başka ayakkabı alınamadı.

Vicdanları sızlattı

Annesi “Oğlum eğitimden geri kalma” diye baskı yapınca Ali geçen hafta okula çoraplarıyla gitti. Ama ayakkabısız olduğu için okula alınmadı.

Semiha Aslan, Sadettin Bey İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Avcı’yla görüşüp oğluna ayakkabı alınması için yardım istedi. Okul müdürü Mehmet Avcı, duyanların vicdanını sızlatan bir cevap verdi.

Bu nasıl cevap böyle?

Mehmet Avcı, Semiha Aslan’a “Bana ne kardeşim çocuğunun ayakkabısı yoksa. Ben senin çocuğunun babası mıyım annesi miyim? Ne haliniz varsa görün.”

Bu cevaptan sonra gözyaşına boğulan Semiha Aslan ardından mahalle muhtarı kanalıyla çeşitli yerlerden yardım istedi.Ama kimse şu talihsiz aileye yardım elini uzatmadı.

Mustafa İNSAN/DHA