Türkiye (Son Dakika) Yangından mağdur olanlar için konut yapılacak

Yangından mağdur olanlar için konut yapılacak

Paylaş
Yangından mağdur olanlar için konut yapılacak

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı 45 haneli Serçeler Köyü'nde 25 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur olan vatandaşlar için konut yapılacak

İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Hasan Sait Korkutata, ilk tespitlere göre yangının "yaşlı bir teyze"nin evinde çıktığını, rüzgarın etkisiyle de yayılarak diğer evlere sıçradığını söyledi.

Evlerin ahşap olmasından dolayı yangının hızlı bir şekilde yayıldığını belirten Korkutata, "Çevre belediye ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin araçları hepsi yangına müdahale etmektedir. Ortalama 20-25 civarında evin tamamen yandığı görünmektedir. Biz AFAD olarak gerekli tespitlerimizi yapacağız.


'YARIN ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ'


Burada hak sahiplerini tespit edip vatandaşların hem geçici ihtiyaçlarını giderme yoluna gideceğiz hem de buradaki mağdur vatandaşlar için kalıcı konutlar yapımı konusunda da çalışmalarımızı yarın itibarıyla başlatacağız." diye konuştu.


CAN KAYBI YOK


Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ise köyde büyük bir felaketin yaşandığını ifade etti. Ahşap evlerin yapı itibarıyla çok çabuk yandığını vurgulayan Semerci, "Biz yangın bölgesine gelir gelmez yangın koordinesini elimize aldık. Çevredeki ilçe itfaiye ekipleri de bizlere destek oldular. Soğutma çalışmalarının sonuna geldik. Her hangi bir can kaybı yok. Devletimiz bundan sonra gerekli yardımları yapacaktır" dedi.


NE OLMUŞTU?


İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan 45 haneli Serçeler Köyü'nde Güldane T. adlı yaşlı kadının yaktığı sobadan sıçrayan kıvılcımın yangına neden oldu.

Kısa sürede büyüyen yangın rüzgarında etkisiyle bitişikteki diğer evlere de sıçradı. Kendi imkanları ile yangını kontrol altına alamayan köylüler Ilgaz İtfaiyesini arayarak yardım istedi.



İhbar üzerine köye gönderilen Ilgaz Belediyesine ait itfaiye araçları yetersiz kalınca Çankırı, Ilgaz, Kurşunlu ve Tosya Belediyeleri ile Çankırı, Çerkeş, Bayramören ve Ilgaz Orman İşletme Müdürlüklerinden bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Çıkan yangında 25 ev kullanılmaz hale geldi.



Haberin Devamı