Türkiye (Son Dakika) Yangınlar nerelerde devam ediyor? Antalya, Muğla ve Isparta…

Yangınlar nerelerde devam ediyor? Antalya, Muğla ve Isparta…

Paylaş
Yangınlar nerelerde devam ediyor? Antalya, Muğla ve Isparta…

Yangınla mücadele 3 ilde devam ediyor: Isparta, Antalya ve Muğla... Antalya Gündoğmuş'taki yangın kısmen kontrol altına alındı, Manavgat'ta alevlerin ilerlemesi nedeniyle bir mahalle daha boşaltıldı. Muğla Seydikemer'deki yangın kontrol altında, Marmaris Hisarönü'nde yangın rüzgarın da etkisiyle şiddetini artırdı.

Yangınla mücadele 3 ilde devam ediyor: Antalya, Muğla ve Isparta... Toplam 8 noktadaki yangınlara müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına 16 uçak ve 51 helikopter ile havadan destek veriliyor.

Haberin Devamı

Aydın ve Denizli'deki orman yangınları ise kontrol altına alındı.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, yangının yerleşim yerlerine zarar vermediğini ifade ederek, "Hasar tespit çalışmaları henüz tam yapılmadı ama ilk aldığımız bilgilere göre önemli bir yerleşim yerlerine zararı yok. Yalnız, ormanlar büyük zarar gördü" dedi.

OGM: 145 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, 9'U DEVAM EDİYOR

Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM), son 6 günde çıkan 154 orman yangınından 145'inin kontrol altına alındığı, 4 ildeki 9 yangına ise müdahalenin sürdüğü açıklandı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; 28 Temmuz- 03 Ağustos 2021 tarihleri arasında 38 ilde 154 orman yangını çıktı. Bu yangınlardan 145'i kontrol altına alındı. 4 ildeki 9 yangına ise müdahale devam ediyor. Ayrıca, 91 kırsal alan yangınına müdahale edildi. Devam eden yangınlarda, 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel görev alıyor.

Haberin Devamı

Bu arada, İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada yangınlarla mücadelenin devam ettiği, devletin ormanlar için seferber olduğu duyuruldu.

SABOTAJ İDDİALARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 yerleşim yeri tamamen olmak üzere 13 mahallenin boşaltıldığını söyledi. Sobataj iddiaları için Soylu, "300'e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz. Yangınlarla ilgili özel bir ekip çalışıyor" dedi. Soylu, Muğla'da 10 bin vatandaşın tahliye edildiğini söyledi.

"YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEYECEK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yanan alanların turizm imarına açılacağı iddialarını yalanladı. Ersoy, "Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir" diye konuştu.

Dün Bozdoğan'ın Başalan Mahallesi'nde orman yangını çıkmış, yangın Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşmıştı. Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını da büyük oranda kontrol altına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürürken yetkili olmayanların bölgeye girişine izin vermiyor. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da alevlere müdahalede bulunuyor.

Haberin Devamı

ANTALYA

Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları gece boyunca sürdü. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor. Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine de sıçradı.

Manavgat ilçesindeki yangına da müdahale sürüyor.

MUĞLA

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde de yangın sürüyor. İki ilçe arasındaki Mazı'yı saran alevler rüzgarın etkisiyle Çökertme mahallesine taşındı. Jandarmanın uyarılarının ardından halk tahliye edildi. Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahalleleri de alevlerden etkilendi. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında bazı evler kullanılamaz hale geldi.

ISPARTA

Alevlerle mücadelenin sürdüğü bir diğer nokta Isparta. Yangın yerleşim yerlerine ulaştı. Bazı evler tahliye edildi. Sütçüler'deki yangında 15 evin zarar gördüğü 10 kişinin de dumandan etkilendiği bildirildi.

Haberin Devamı

BODRUM'DA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı mahallelerinde rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılan alevlere ekiplerce müdahale edilmeye çalışılıyor.

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılıyor, yoğun duman da müdahaleyi zorlaştırıyor.

Türkiye'nin büyük kentleri başta olmak üzere farklı illerden takviye gelen arazözler ile itfaiyelere, ilçedeki bazı inşaat firmalarına ait beton mikserlerince su taşınıyor.

Bölge sakinleri de tankerlerle su desteği veriyor.

Bodrum'un Kissebükü Koyu'na kadar ulaşan alevlere orman işçileri ve gönüllülerce müdahale ediliyor. Gönüllüler alevlerin yayılmaması için yoğun emek harcıyor.

SEYDİKEMER'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Seydikemer'deki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

MARMARİS'TE MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını, havanın kararmasıyla birlikte karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Hisarönü Mahallesi'nde ormanlık alanda yükselen alevler rüzgarın şiddetini arttırmasıyla merkezdeki evler ve arabalara da sıçradı.

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılıyor, yoğun duman da müdahaleyi zorlaştırıyor.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda arazöz yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Vatandaşlar da söndürme çalışmasına destek veriyor.

Bu arada, alevlerin arasından yaralı iki kaplumbağa kurtaran bir kadın da orman yangınlarına gözyaşlarıyla isyan etti.

AYDIN'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi.

Yangının başladığı Başalan Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının Muğla sınırına da sıçradığını belirten Arat, bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Arat, yangının yerleşim yerlerine zarar vermediğini ifade ederek, "Hasar tespit çalışmaları henüz tam yapılmadı ama ilk aldığımız bilgilere göre önemli bir yerleşim yerlerine zararı yok. Yalnız, ormanlar büyük zarar gördü" dedi.

Dün Bozdoğan'ın Başalan Mahallesi'nde orman yangını çıkmış, yangın Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşmıştı.

ADANA KARAİSALI VE İZMİR BUCA YANGINLARI KONTROL ALTINDA

İzmir Buca ve Adana Karaisalı'daki orman yangınları kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

ISPARTA

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale için bölgeye ekipler sevk edildi.

Yangın, 12 arazöz, 5 su ikmal deposu, 3 helikopter, 1 uçak, 10 dozer 100’ün üstünde personel ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

10 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ, 15 EV HASAR GÖRDÜ

Yangında söndürme çalışmalarına katılan 10 kişi dumandan etkilendi. Bölgedeki sağlık ekipleri, vatandaşları müdahale etti.

Çandır, Yıldız, Camili mahallerinde yaklaşık 15 ev hasar gördü. Evinin yandığını zanneden bir kadın, ağıt yaktı.

Ağabeyinin evi hasar gören, Hüseyin Ata, gazetecilere, yangın haberini alır almaz bölgeye geldiğini söyledi.

Eşinin hayvanları kurtarmak için mücadele ettiğini, kendisinin de komşulara yardım ettiğini dile getiren Ata, "Bizim ve komşunun hayvanlarını kurtardık ama ev komple gitti." dedi.

AB'DEN UÇAK DESTEĞİ

AB de Türkiye'ye yangın söndürme uçağı desteğinde bulunacak. İspanya'dan ve Hırvatistan'dan yangın söndürme uçaklarının gelmesi bekleniyor.