Beden Sağlığı Yanlış embriyo ile hamile bırakıldılar

Yanlış embriyo ile hamile bırakıldılar

Paylaş
Yanlış embriyo ile hamile bırakıldılar

Hong Kong'da bir tüp bebek kliniği, tedavi gören iki kadına yanlış embriyolar yerleştirdiğini itiraf etti

Hatasını itiraf edene değin meşhur ve itibarlı bir klinik olarak bilinen Victory ART Laboratuvarı iki kadına tazminat ödendiğini açıkladı. Hong Kong yönetimine bağlı İnsan Üreme Teknolojisi Konseyi, kliniğin kapatılmasının söz konusu olmayacağını söylüyor. Konsey, insan hatasına dayalı bir yanlış yapıldığını, fakat sistemden kaynaklanan bir sorun görmediklerini açıkladı.

Hatanın nedeni olarak, klinikte çalışan bir doktorun tüplerin üzerindeki etiketleri okumayı ihmal ettiği açıklandı. Victory ART Laboratuvarı, yapılan yanlışın vakit kaybetmeden anlaşıldığını ve embriyoların derhal alınarak imha edildiğini söylüyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre kadınlara tazminatın yanı sıra psikolojik tedavi de önerildi. Haberin yayılması ardından aynı klinikte hamile kalmış diğer kadınlar internet sitelerinde kaygı ve öfke dolu tepkiler veriyor. Kadınlardan biri, bebeği doğar doğmaz DNA testi yaptırarak kendisine ait olduğunu doğrulatmak istediğini kaydetti. Malezya ve Filipinler'de de şubeleri olan klinikte tedavi gören kadınlar arasında Hong Kong sosyetesinin ünlüleri de yer alıyor.

BBC Türkçe

Haberin Devamı