Gündem Yargıtay'ın Balyoz mesaisi başlıyor

Yargıtay'ın Balyoz mesaisi başlıyor

Paylaş
Yargıtay'ın Balyoz mesaisi başlıyor

Eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 361 sanıklı Balyoz davasının ilk temyiz duruşması bugün yapılacak. Sanıkları 110 avukat savunacak

Sanıkları 110 avukat savunacak. Balyoz davasında kritik dönemece girildi. Bin 45 klasörden oluşan dosya bu kez Yargıtay'ın masasında. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce yürütülen temyiz sürecinde 361 sanığı 110 avukat savunacak. Duruşmalar Yargıtay Genel Kurul salonunda yapılacak.

Haberin Devamı

Davaya sanıkların katılıp katılmayacağına ise 9. Ceza Dairesi karar verecek. Talepte bulunan sanıklarla ilgili kararın ilk duruşmada verilmesi bekleniyor. Sanık ve avukatlarının kalabalıklığı nedeniyle davaya sınırlı sayıda izleyici ile sanıkların birinci derece yakınları izleyebilecek. Yer sıkıntısı sebebiyle davayı yalnızca akredite 35 gazeteci takip edebilecek.

Avukatların savunmalarının yetişmemesi durumunda, mahkeme 20 Temmuz’da başlayacak Adli Tatil süresince de çalışacak. Dava için tadilata alınan 250 kişilik salonda oturma düzeni yenilendi. Balyoz davası İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Eylül 2012’de karara bağlandı. Mahkeme, Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’a darbeye eksik teşebbüs suçundan 20’şer yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ise aynı suçlama ile 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 256 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını, 67 sanık hakkındaki mahkumiyet kararlarının ise bozulmasını talep etmişti.