Türkiye (Son Dakika) Yarın bankalar açık mı? 15 Temmuz bankaların çalışma saatleri

Yarın bankalar açık mı? 15 Temmuz bankaların çalışma saatleri

Paylaş
Yarın bankalar açık mı? 15 Temmuz bankaların çalışma saatleri

15 Temmuz bankaların çalışma saatleri merak konusu olurken, asıl önemli konu yarın bankaların açık olup olmadığına ilişkin yöneltilen sorular oldu. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanan 15 Temmuz’da bankacılık işlemlerini yapmak isteyen pek çok kişi bugün konuyla ilgili araştırma yapıyor.

Bankalarda çeşitli işleri olan vatandaşlar, “Yarın bankalar açık mı?” sorusunun cevabını arıyor. Para yatırma, para çekme ve birçok farklı işlemin yapıldığı bankaların 15 Temmuz çalışma saatleri de merak ediliyor. İşte, bankaların çalışma saatleriyle ilgili ayrıntılar ve merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

YARIN BANKALAR AÇIK MI?

15 Temmuz tarihi 2016 yılında resmi tatil ilan edildi, 2017 yılından bu yana da, bu tarihte kamu kurum ve kuruluşları çalışmıyor.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da Borsa İstanbul ile bağlantılı çalıştığı ve Borsa İstanbul, 15 Temmuz Perşembe gününün resmi tatil oluşu nedeniyle kapalı olacağı için 15 Temmuz’da hizmet veremeyecek.

15 Temmuz günü yapılan EFT işlemleri de 16 Temmuz Cuma günü hesaplara geçmiş olacak.16 Temmuz tarihi itibariyle tüm bankacılık işlemleri kaldığı yerden devam edecek.

EFT NE DEMEK?

TCMB'den alınan bilgilere göre EFT'nin kısa tanımı şu;

"TCMB’nin sahibi ve işleticisi olduğu Elektronik Fon Transfer (EFT) sistemi, Türk lirası üzerinden yapılan ödeme işlemlerinin elektronik ortamda gerçek zamanlı brüt mutabakatını sağlayan sistemdir. 1992 yılında kurulan EFT sisteminin 2000 yılında teknolojik gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yazılım ve donanımında önemli değişiklikler yapılmıştır."

Haberin Devamı