Yaşam 45 yıldır hastanede yaşıyor

45 yıldır hastanede yaşıyor

Paylaş
45 yıldır hastanede yaşıyor

Bursa'da 23 yaşındayken baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Abdullah Kozan, o tarihten bu yana bir daha çıkmadı

Askerliğini tamamladıktan sonra rahatsızlanan Abdullah Kozan, 45 yıl önce Muradiye Devlet Hastanesi’ne tedavi olmaya gitti. Kozan’ın, kimsesi olmadığı için dönemin başhekimi tarafından hastanede kalmasına izin verildi ve bir daha hastaneden dışarı çıkmadı. Sonraları şeker ve astım tedavisi gören Abdullah Kozan’ın giderleri de yeşil kart ve hastane tarafından karşılanıyor.

Haberin Devamı

Doğum günleri, bayram ve yılbaşılarını da hastanede kutlayan Kozan, dünyaya sadece odasının penceresinden ve küçük televizyonunun ekranından bakabiliyor. Bekar olan ve hiçbir akrabasının ziyaret etmediği Abdullah Kozan, hastane dışında bir yaşam düşünmediğini, hastane koridorlarının ve doktorların yanında olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

’İÇİMİZDEN BİRİ OLDU’

45 yılda onlarca başhekim, yüzlerce doktorun gelip geçtiği Muradiye Devlet Hastanesi’nin değişmeyen tek ismi olan Abdullah Kozan ile ilgili konuşan Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Ünal, onun kendi yakınları ve personelleri gibi olduğunu belirtti. Dr. Ünal, şunları söyledi:

"Abdullah Kozan şu anda da astım ve şeker hastası. Tüm bakım ve tedavilerini karşılıyoruz. Gönül ister ki birçok hastamıza da bu imkanı sağlayalım ama, bu mümkün değil. Abdullah Kozan farklı bir örnek. Artık içimizden biri oldu. Onun ailesi biziz."

Haberin Devamı

DHA