Alışveriş - Moda Hüseyin İnce’den kıyafete uygun ayakkabı seçimi
Paylaş
Hüseyin İnce’den kıyafete uygun ayakkabı seçimi

Olmazsa olmaz aksesuarlarımız arasında yer alan ayakkabılar şıklığın ve zerafetin temsilcileridir. Hangi kıyafeti ve ayakkabıyı giyeceğimize karar verirken elbette en önemli unsur gideceğimiz mekanlar olmalıdır. İşte Hüseyin İnce'den kıyafete uygun ayakkabı seçimi püf noktaları.

Kıyafet kombinleri hazırlarken ayakkabılar onların vazgeçilmez birer parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ayakkabı ile kıyafet uyumu oldukça önemli bir konu. Çünkü kıyafetler ile ayakkabıların uyuşmadığı zamanlarda ya ayakkabı ya da kıyafet kendini yeteri kadar gösteremez. Bundan dolayı bu ilişkiye dikkat edilmesi ve ona göre seçim yapılması gerekiyor. Tasarımcı Hüseyin İnce ayakkabı seçimi konusunda şunları dile getiriyor:

Haberin Devamı

“Olmazsa olmaz aksesuarlarımız arasında yer alan ayakkabılar şıklığın ve zerafetin temsilcileridir. Hangi kıyafeti ve ayakkabıyı giyeceğimize karar verirken elbette en önemli unsur gideceğimiz mekanlar olmaktadır. Tabii bunların dışında daha birçok dinamik de seçimlerimizi etkilemektedir. Hangi mevsim içerisinde yer aldığımız, elbiselerimizin hangi tarz da olduğu ve içinde hangi renkleri barındırdığı tercihlerimizi yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.”

Hüseyin İnce, gideceğimiz ortamın seçimlerde çok önemli olduğunu vurguluyor ve alışveriş için stiletto gibi rahatsız ayakkabılar ya da şık bir akşam yemeğinde spor ayakkabılar giymememiz gerektiğini ekliyor. Bütün bu karmaşaların ortadan kalkması için de şu önerilerde bulunuyor;

Haberin Devamı

GÜNLÜK ELBİSE İLE AYAKKABI SEÇİMİ

  • Rahat elbiseler olarak belirtebileceğimiz bu kıyafetler uzun ya da kısa olabilir. Fakat boyu ne olursa olsun altına aşırı parlak ya da çok yüksek topuklu ayakkabılar yerine gündelik bir sandalet tercih edilmelidir.
  • Hava şartları da göz önünde bulundurulduğunda açık ayakkabıların kullanılamayacağı günlerde spor ayakkabılar kullanılabilir.
  • Ayrıca sıcak yaz günlerinde son zamanların modası olan topuklu terlikler giyilerek günlük kombin şıklığı yakalanabilir.
  • Renk seçimine gelindiğinde de kıyafetinizin içinde bulunan ya da tamamen onunla uyum içerisinde olan renkleri belirlemelisiniz.

ROMANTİK KOMBİNLER İLE AYAKKABI SEÇİMİ

  • Kıyafetleriniz dişiliğinizi öne çıkaran tarzda ise çok süslü ya da çok gösterişli ayakkabılar kullanmamalısınız.
  • Kadınsı giysiler ile daha düz ve tek renge sahip ayakkabılar tercih edilmelidir.
  • Kış aylarında zarif çizme ve botlarla, yaz aylarında ise stiletto gibi ince topuklu ayakkabılar ya da topuklu sandaletler ile hem kıyafetinizi hem de ayakkabılarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

GECE KIYAFETİ İLE AYAKKABI SEÇİMİ

  • Giydiğiniz kıyafetiniz dekoltelere sahip ise topuklu bir sandalet ya da ince topuklu bir ayakkabı seçimi yapmalısınız.
  • Ayrıca gece kıyafetiniz yuvarlak yakalı ya da V şeklinde açıklığa sahipse kapalı bir topuklu ayakkabı giymek hoş bir görüntü yaratacaktır.
  • Renk seçiminde aşırıya kaçmamanız gerektiğini de unutmamalısınız.

SPORTİF KIYAFETLERLE AYAKKABI SEÇİMİ

  • Bu konuda bilinen en büyük yanlış bu kombinde illaki de spor ayakkabı giyilmesi gerektiğidir.
  • Spor bir elbisenin altına giyeceğiniz dolgu topuklu bir ayakkabı da son derece göz alıcı olacaktır.
  • Ama elbette eşofman şıklığı yaratılıyorsa mutlaka renge uygun spor ayakkabı giyilmelidir.

Bütün bu önerilerinin sonunda Tasarımcı Hüseyin İnce, eğer renk seçimleri ve uyumu iyi belirlenirse doğru tarz da bir ayakkabıyla istenilen kombinlerin rahatlıkla yapılabileceğini belirtiyor.

İlandır