Alışveriş - Moda Moda sektörü 2023’e damga vuracak
Paylaş
Moda sektörü 2023’e damga vuracak

Pandemi döneminin hemen hemen tüm sektörlere vurmuş olduğu darbe, pek çok markanın piyasadan silinmesine neden oldu. Moda sektörü de bu darbeden nasibini almış sektörler arasında bulunuyor. Bu süreçte en çok zarar gören markalar, dijital dönüşüm süreçlerine ve e-ticaret faaliyetlerine entegre olamayan markalar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2022 yılı açıklanan verilere göre; 2022 yılının hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracat rakamları, 2021 yılının aynı aylarına oranla yüzde 13,8’lik bir artış gösterdi. 3 milyar 441 milyon dolarlık bir rakama ulaşan hazır giyim ihracat rakamları tüm zamanlar rekoru kırmış oldu.

Haberin Devamı

2023 yılında E-ticaretin parlayan yıldızı moda sektörü olacak

Statista verileri göz önünde bulundurulduğunda 2023 yılında küresel e-ticaret pazarının en büyük segmentini moda sektörü oluşturacak. Tüketici davranışları konusunda yapılan bir başka araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 80’lik kısmı kendi değerleri ile yakınlık kurduğu markaların ürünlerini satın almayı tercih ediyor. “Hayal edebileceğiniz her şey aslında gerçektir!” mottosu ile hem yerli hem de küresel piyasalardaki tüketicilerin ilgisini çekmeyi başarmış olan NS Sposa da, moda sektörü içerisinde büyüme kaydeden markalar arasında. Pandemiden kısa süre önce kurulmasına rağmen pandemi döneminde dijital dönüşüme hızlı ve doğru şekilde entegre olarak ayakta kalmayı başarmış markalardan olan NS Sposa, pandeminin etkisini yitirmeye başladığı bugünlerde, gelinlik ve gece kıyafetleri sektöründe önemli büyüme kaydetmiş nadir mağazalardan biri.

Haberin Devamı

Hazır giyim sektörü en çok Almanya’ya ihracat yaptı

Türkiye İhracat Birliği verilerine göre hazır giyim sektöründe 2022 yılında en çok ihracat yapılan ülke 332 milyon dolar ile Almanya oldu. Almanya’yı 216 milyon dolar ile İspanya takip ederken, İngiltere ise 167 milyon dolar ile üçüncü sırayı aldı.