Yaşam Anne doğulmaz, olunur

Anne doğulmaz, olunur

Paylaş
Anne doğulmaz, olunur

Anne misiniz? Yakında mı olacaksınız yoksa? O halde anneysen.com'u tıklamalısınız. Tecrübelerin paylaşıldığı, uzmanların tavsiye verdiği, ikinci el eşya satışlarının yapıldığı bir site bu. Kurucuları olan Pınar Şimşek ve Aylin Çakır “Annelik sonradan öğrenilir. Hata yaparak, araştırarak öğreniyoruz anneliği. Bu site, acemi anneler için kuruldu” diyorlar

HALİME ÇELİKEL

Haberin Devamı

halime.celikel@posta.com.tr

Pınar Şimşek ve Aylin Çakır, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde birlikte okumuşlar. Pınar Hanım, ilkokul öğretmeni olmak için ayrıca eğitim almış, 6 yıl küçükleri eğitmiş. Çocukları doğunca çalışmaya ara vermiş. Yolu üniversite arkadaşı Aylin Çakır’la kesişmiş. 11 yıllık işinden, kendi işini kurma hayaliyle istifa eden, iki çocuk annesi Aylin Çakır’la birlikte anneysen.com’u kurmuş.

- anneysen.com’u kurma fikri nasıl doğdu?

Pınar Şimşek: 2009’da karar verdik. Fikir, hayatımızın içinden çıktı. Annelik kolay değil. Hamilelikle birlikte pek çok zorluk başlıyor. İş yerlerimizde hoşgörüsüzlükten, evdeki iş bölümüne, çirkinleşme kaygısından cinselliğe, sağlıkla ilgili belirsizliklerden çocuk için en doğru seçimleri yapmanın stresine kadar birçok cephede savaşmamız gerekiyor. Oysa annelik stres ve endişe değil, mutluluk kaynağı olmalı. anneysen.com, anneliği ve annelikle ilgili güzellikleri kutlamak, paylaşarak zenginleşmek, zor zamanlarda destek olmak, bilgisizlikten gelen stresleri hayatımızdan uzaklaştırmak için var.

Haberin Devamı

- anneysen.com annelere ne sunuyor?

Aylin Çakır: anneysen.com, anne ve anne adayları için bir paylaşım ve bilgi platformu. Ziyaretçilerimiz hafta hafta hamilelik süreçlerini takip ediyor, diğer annelere soru soruyor, uzman makalelerini okuyor ve onlara danışıyorlar.

Uyku koçu bile var

- Sitedeki uzmanlar hakkında bilgi verir misiniz?

Pınar Şimşek: Doğum koçu, eğitim koçu, bakıcı koçu, uyku koçu, psikologlar, uzman doktorlar ve daha pek çok uzman var. Tabii tüm bu cevaplar tavsiye niteliğinde.

- Sitenizde ikinci el bölümü var. Nasıl işliyor?

Aylin Çakır: Çocuklar hızlı büyüyor, hepimizin evinde eskimemiş ama kullanılamayan pek çok eşya, giyecek var. İkinci el bölümünde, alacak-satacak anneler buluşuyor. Anneler ilanlarını ücretsiz veriyor, ilgilenenler de karşıdaki hemcinslerine buradan ulaşıp bilgi alıyor.

- Bu, pek çok ödül almış bir site.

Pınar Şimşek: Evet. 2010’da E-tohum organizasyonu tarafından yatırım yapılabilecek ilk 15 projeden biri olarak seçildik. Dünya çapında yapılan Innovate 2010 yarışmasının Türkiye birincisi, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından düzenlenen ‘Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması’nda Türkiye ikincisi olduk. Mart 2012’de İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği tarafından Yılın Başarılı Kadınları Ödülü’ne layık bulunduk.

Haberin Devamı

(19.01.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)