Yaşam Antik Kent Laodikya’da kanlı ay tutulması gözlenecek

Antik Kent Laodikya’da kanlı ay tutulması gözlenecek

Paylaş
Antik Kent Laodikya’da kanlı ay tutulması gözlenecek

27 Temmuz’da son yüzyılın en uzun tam ay tutulması gerçekleşecek. Kanlı ay tutulmasının en net görülebileceği yerlerden biri de Denizli olacak

27 Temmuz gecesi saat 20.30-01.15 arasında Laodikya Antik Kenti’nde kanlı ay tutulması gözlemi konusunda Türkiye’deki tek organizasyonun Denizli’de gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Yüzyılın en önemli gök olaylarından birine şahit olunacak programa ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim insanlarından astronomi biliminin duayenleri de katılacak” dedi.

Haberin Devamı

TUTULMANIN TAMAMI 6 SAAT 14 DAKİKA

Arı, Ay tutulmasının tam tutulma anının 1 saat 44 dakika, tutulmanın tamamının ise 6 saat 14 dakika süreceğini dile getirdi.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Kanlı Ay tutulması tabirinin birkaç senedir popüler olup Amerika’daki astronomların ortaya attığı isimlendirme olduğunu aktaran Astronom Arı, insanların ilgisinden ve korkusundan faydalanmak için verilen bu tabirin daha sonra tüm Dünya’da kullanılmaya başlandığını söyledi. Kanlı Ay Tutulması tabirinin tamamen bir uydurma olup bili>Kanlı ay tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenecek mi?