Aşk - İlişkiler Bekar olmanın avantajları

Bekar olmanın avantajları

Paylaş
Bekar olmanın avantajları

Bekarlık sultanlık mı? Yüzyıllardır bu sorunun yanıtı hep tartışılır. Çünkü genellikle hiç kimse bekarlığı kabul etmek istemez ya da hayatını bekar bir şekilde sürdürmek istemez. Bekarlığı tercih etse bile çevresindeki insanların baskısından dolayı hayatında biri olması gerektiğini düşünür. Bekar insanların ilişki kurmakta zorlandığı ve genellikle ilişkilerinin kötü gittiği düşünülür. Ancak bekar olmaktan hoşlanan ve bekarlığı bir avantaj olarak gören insanların sayısı da fazla. Bekar olmanın bazı avantajlarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Genellikle toplumlarda bekar olmanın çok kötü bir durum olduğu düşünülür. Çünkü bekar insanlar diğer insanlara çok yalnız kişiler olarak tanımladır. Bekar insanlar genellikle "Neden bu kadar yalnızsın? Neden evlenmiyorsun?" gibi sorularla sıkça karşılaşır. Bu soruları kısa süre sonra herkesi bunaltır ve insanlar aceleyle hayatına birini almaya çalışır.

Haberin Devamı

Toplum tarafından bekarlığın bir tercih olabileceği düşünülmez. Hatta çevrenizdeki yakın arkadaşlarınız bile bekar olarak hayatınızı devam ettirmemeniz için sizi biriyle tanıştırmaya çalışıp durur. Oysa bekar olmanın ve hayatı tek başına sürdürmenin sayısız avantajı vardır.

Bekar olmayı harika yapan detaylar aslında hayatınızı güzelleştir. Bir insan bağlı olmadan özgürce yaşayabilmek harikadır. Buna rağmen insanlar yalnız bir ömür geçirmekten endişe duyarlar. Bu sebeple de bekarlığın sayısız faydasını akıllarından çıkarır.

GELİŞMEK VE BÜYÜMEK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞIRLAR

Bekar insanlar evlilere ya da ilişkileri olan kişilere göre daha çok kendilerini geliştirme fırsatı yakalarlar. Kendilerine daha çok zaman ayırırlar.

Haberin Devamı

Gerçekten kim olduklarını ve bu hayattan ne istediklerini düşünmek için çok fazla fırsatları olur. Evli olanlar ya da ilişkisi olanlar genellikle hayat mücadelesine ya da ilişkilerindeki sorunlara kapılıp gider. Ancak bekar olanların zihnini meşgul eden çok fazla şey vardır.

Bekar olmak gelecek planlarınızı istediğiniz gibi kurgulamanıza ve hayâl etmenize yardımcı olur. Başarılı olabilmek için çalışmaya daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Kariyer odaklı yaşadığınızda hedeflerinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bekar olan insanlar evli insanlara göre daha kolay arkadaşlık kurarlar. Hemen hemen herkesle konuşup ortak noktada buluşabilirler. Yeni insanlar tanıyarak kendilerini ve düşüncelerini geliştirme fırsatı yakalarlar. Yakın arkadaşlarının sayısı her zaman fazla olur.

DAHA SOSYAL OLDUKLARI İÇİN YALNIZ DEĞİLLER

Aslında bekar olan insanlara evlilere göre daha sosyal bir yaşam sürdükleri için asla yalnız değildir. Eğlenecek zamanlar bol olur. Hayatın güzelliklerini daha kolay görürler.

Sosyal ilişkileri güçlendikçe insanlarla olan iletişimleri de daha kuvvetli hale gelir. Bekar olanlar genellikle evlilik hayatının daha stresli olduğunu düşünür. Bu sebeple sadece yalnız kalmamak adına hayatına birini dahil etmez. Bir partnerle birlikte olmanın sorunları bekarlığa göre daha fazladır.

Haberin Devamı

Çünkü evliliklerde ya da uzun süreli ilişkilerde hayatı iki kişilik düşünmek durumda kalırsınız. Partnerinizin sorunlarını kendi sorunlarınızmış gibi ele alırsınız. Tek başına hareket edebilmeniz neredeyse imkansızdır. Bu durum da karşı tarafı memnun etmek için size strese sokabilir. Dolayısıyla bekar insanlar evliliği bu sebeplerden daha stresli bulur.

Bekar insanların yalnız kalmayı tercih etmelerinin bir diğer sebebi de kendi kendilerine yetebiliyor olmaları. Genellikle bekar olarak hayatını sürdürebilen insanlar hiç kimseden destek almadan kendi başlarına yaşadıklarını dile getiriyor.

Bu durumun hayatlarına katkılarının çok fazla olduğunu söylüyorlar. Çünkü herkesin hayatının bir döneminde kendi kendine yalnız kalması gerekir. Hiç yalnız kalmadıysanız hayatınızdaki gelişmelerle mücadele etmek konusunda zorluk yaşayabilirsiniz.

Araştırmalara göre, bekar insanlar ne kadar kendi kendine yeterliyse, olumsuz duygular yaşama olasılıkları o kadar az oluyor. Ancak evli insanlar ya da uzun süreli ilişkileri olanlar her zaman başka bir kişinin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Haberin Devamı

SORUMLULUKLARI AZALIR

Bekar insanlar evli insanlara göre maddi açıdan da daha rahat oluyor. Çünkü düşünmeden harcama yapabiliyorlar. Evli olduğunuzda ihtiyaçlarınızı ertelemek zorunda kalabilirsiniz.

Sadece kendinizi düşünerek bencilce harcamalar yapamazsınız. Eşinizin ya da çocuklarınız istekleri daha öncelikli olur ya da tüm bunların dışında evin sorumluluklarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Bekar insanların tek sorumluluğu kendisidir.