Aşk - İlişkiler Bu davranış ilişkileri aniden bitiriyor!

Bu davranış ilişkileri aniden bitiriyor!

Paylaş
Bu davranış ilişkileri aniden bitiriyor!

Her şey yolunda giderken bile ayrıldığımız geçmiş ilişkimizde neyin yanlış gittiğini sık sık merak edersiniz. Geçmişe baktığımız, bıraktığımız ya da düşünmediğimiz küçük şeylerin, yavaş yavaş ayrılığa yol açan başlıca sebeplerden bazıları olduğunun farkında vardığınızda her şey bitmiş olabilir. Farkında olmadan yapılan bazı davranışlar ilişkilerin kısa sürede bitmesine yol açar. İlişkilerin hemen bitmesinin psikolojik sebebini Posta.com.tr okurları için araştırdık.

İlişkileri uzun süre sürdürebilmek sandığınız gibi kolay değildir. Çünkü ilişki boyunca farkında olmadan yaptığınız bazı davranışlar ilişkinizin bitmesine ve hayâl kırıklığı yaşamanıza sebep olur. İlişkilerin bitmesine yol açan sebepleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pek çok çift "Keşke yapabilseydim" dedikleri şeyleri düşünür ama bunu partnerlerine asla söylemezler. Partnerlerinin kendilerine saklamalarına neden olan tepkilerinden utanırlar veya korkarlar. Öylece oturup bir şeylerin değişeceğini düşündüğünüzde ve sonra güzel bir gün tüm hayal kırıklığı ortaya çıktığında, kendilerini mutsuz hissederler.

"Hayır" diyebilmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Bu sadece fiziksel güvenlik için değil, aynı zamanda zihinsel sağlığınız için de geçerlidir. Sürekli insanları memnun etmek için "evet" demek, "hayır" diyemediğiniz için canınızın çektiğini yapmamak, sizi gittikçe derinleşen ve bunaltıcı görünen bir çukura düşürebilir.

Partnerinize gereksiz yemek yeme, istemediğiniz cinsellik için "hayır" demek, partneriniz fazla çalışmak istediğinde "hayır" demek çok önemlidir. Bunu bir ilişkide söyleyemiyorsanız aranızdaki bağlar yeterince güçlü değildir. Bu ilişki bir süre sonra bitebilir.

Haberin Devamı

SINIR ÇİZMEMEK İLİŞKİLERİ BİTİRİYOR

Sağlıklı sınırlar belirleme ihtiyacı çok önemlidir. Sadece sınırlar koymak değil, onları uygulamanız da çok önemlidir, aksi halde hiçbir anlamı yoktur. Onları belirler ve kendiniz takip etmezseniz, eşinizin isteklerinizin ciddi olmadığını ve hafife alınabileceğinizi düşünmesine izin vermiş olursunuz.

Dünyanızın partnerinizin etrafında dönmediğinin farkına varmanız gerekir. Sadece partneriniz yanınızdayken kendinizi harika hissettiğinizde ve onun varlığı sizi kaybolmuş ve korkmuş hissettirdiğinde, çok sağlıksız bir düzen içindesiniz ve aynı zamanda hayatınızın kumandasını sizi mahvedebilecek başka birine veriyorsunuz. Sadece bu değil, aynı zamanda karşınızdaki kişiye baskı yapıyor ve onu da boğuyorsunuz. Sonunda, duygusal iyiliğiniz eşinizin değil, sizin sorumluluğunuzdadır.

Bir kişinin olgunluk düzeyi ilişkilerin gidişatını belirler. Birisi ne kadar başarılı olursa olsun, duygusal olarak olgunlaşmamışsa, ilişkilerinde mutsuz olur. Bu sebeple partnerinizin ve sizin olgunluk düzeyinizi iyi analiz etmeniz gerekebilir.

Haberin Devamı