Aşk - İlişkiler Doğru insanı nasıl bulursunuz?

Doğru insanı nasıl bulursunuz?

Paylaş
Doğru insanı nasıl bulursunuz?

Doğru kişiyi bulmak, mutlu bir aşk yaşamak hatta her anlamda uyumlu hissettiğiniz biriyle evlenmek hayattaki en büyük amaçlardan biri. Genellikle herkes kendini tamamlayan ve iyi anlaşabileceği bir partnerle birlikte olmak istiyor. Bu durumda da "doğru kişiyi bulmak" tanımı ortaya çıkıyor. İlişkilerde hem kadınlar hem de erkekler kendini her zaman seven, saygı duyan el üstünde tutan ve her anlamda gelişmelerine katkı sağlayan biriyle birlikte olmak istiyor. Mutlu olduğu kişiyi de kendisini için doğru insan olarak görüyor. Peki, ilişkilerde doğru insanı nasıl bulursunuz? Aşta doğru insanı bulmanın ipuçlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr| Her insan kendisi için doğru olan bir insanla birlikte olmak ister. İlişkilerde genellikle beraber olduğum kişi benim için doğru insan mı? diye düşünürsünüz.

Haberin Devamı

Konu ilişkiler ve özel hayat olduğunda doğru insanı bulmak genellikle zor oluyor. Aslında insanlar doğru insan tanımını yaparken mutlu olacağı bir kişiyi arıyor. Her insanın ilişkilerden beklentileri birbirinden farklı oluyor. Aradığınız tüm özellikleri tek bir kişide bulabilmek neredeyse imkansız hale geliyor.

Doğru insanı ararken iki taraflı düşünmek gerekiyor. Yani öncelikle kendinizi tanımanız ve karşı tarafı analiz ederek bir ilişkiye başlamanız öneriliyor. Genellikle her insan kendini seven, saygı duyan, ilgilenen, sağlıklı iletişim kurabilen kişilerle birlikte olmak istiyor. Özetle her insan ilişkilerinde partner olarak kendine fayda sağlayan iyi birini arar.

Aşkta gerçekten doğru kişiyi bulmak istiyorsanız öncelikle kendinizi iyi analiz etmeniz gerekir. Gerçekten hoşlandığınız biriyle karşılaştığınızda ne kadar kendiniz gibi davranıyorsunuz? İnsanlar genellikle birinden hoşlandığında onun aradığı gibi biri olmaya çalışır. Ancak bu ilişkilerin en başında yapılan en büyük hatalarda biridir.

Haberin Devamı

Gerçekten hoşlandığınız ve gördüğünüzde heyecan duyduğunuz biri varsa olduğunuz gibi doğal davranmayı deneyin. Tamamen kendiniz olun. İnsanların sizi siz olduğunuz için en temel özelliklerinizle sevmesini izin verin.

Hayat boyunca her insan türlü zorluklarla karşı karşıya kalır. Çalışma hayatının stresi, ailedeki ya da sosyal çevredeki sorunlar herkesi yıpratır. Sorunlar her zaman kaçınılmazdır. Genellikle her insan bu yoğun ve yorgun hayatının yaralarını saracak bir insan arar. Ancak yaralarınızın tedavisini başkasında aramak yerine önce kendinizi iyileştirmeniz gerekir. Ayrıca aynı sizin gibi sorunlarıyla mücadele edebilen ve kendi yaralarını kendi sarabilen bir partnerle birlikte olmayı seçmelisiniz. Böylece her ikiniz de birbirinizi gerçek yüzlerinizle görebilir ve ilişkinizi sağlam bir başlangıcın üzerine kurabilirsiniz.

Doğru insanı bulabilmek için mutlu olmayı öğrenmeniz gerekir. İnsanlar genellikle mutsuzluğunun sebebini hep başkalarıyla bağdaştırır. Ancak kendi başınıza mutlu olmayı öğrenmek zorundasınız. Böylece hiçbir zaman, yalnız kalma korkusuyla kötü ve size uygun olmayan ilişkilerin peşine düşmezsiniz. Kendi başına mutlu olabilen herkes elbet kendisi için en doğru insanı bulur.

Haberin Devamı


DIŞ GÖRÜNÜŞÜ DEĞİL KİŞİLİĞİ ÖNEMSEYİN

Genellikle çoğu insan partnerini dış görünüşüne bakarak seçer. Ancak sevgilinizi ya da eşinizi sadece güzel/yakışıklı olduğu için seçtiğinizde ilişkinizdeki beklentileri karşılayamazsınız. Her zaman hayatınıza birini dahil ederken kişiliğini ve karakterini ön planda tutmanız gerekir.

Gerçekten duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşabilmeniz gerekir. Birbirinizi anlamanız ve ortak paydalarda birleşerek birlikte yol alabileceğiniz biriyle her zaman mutlu olursunuz. Her anlamda uyum sağlayabildiğiniz ve sorunları birlikte çözmeyi başarabildiğiniz kişi sizin için doğru insan olur.

Her insan çok iyi sevgili ya da çok iyi eş olamaz. Bazı insanlar için bir süre sonra öneminiz ve değeriniz kalmaz. Varlığınız sıradanlaşabilir. Hiç bir zaman size ve sizin sorunlarınıza vakit ayıracak zamanları olmaz.

Haberin Devamı

Eğer tanıştığınız insan böyle biriyse ve ilgisini sizden eksik ediyorsa o kişi sizin için doğru insan değildir. Güvenebilmek, inanabilmek ve ilgilenmek ilişkilerin olmazsa olmazıdır. Bu sebeple sizi önemsemeyen ve ilgilenmeyen kişileri hayatınızdan uzaklaştırmanız gerekir.

DOĞRU İNSANI BULMAK İÇİN BASİT İPUÇLARI

  • Her zaman kendiniz gibi olun ve kendinizden ödün vermeyin.
  • Mutlu olabileceğiniz insanları seçin.
  • Size iyi gelen ve heyecan duyduğunuz biriyle birlikte olun.
  • Sadece yalnız kalmamak için bir ilişkiya başlamayın.
  • Kendinizi iyi tanıyın ve ne istediğinizi bilin.
  • İlişkideki beklentilerinizi flört ettiğiniz kişiye açık açık anlatın.
  • Kimseyi değiştirmeye çalışmayın.
  • Ortak nokta bulabileceğiniz insanlarla birlikte olun.
  • Beraber olduğunuz kişinin sizi tamamlamasını beklemeyin. Birlikte aynı yolda yürümeyi öğrenin.
  • Kendinizi rahat bırakın ve doğru zamanı bekleyin.
  • Birbirine aşık olan insanları çevrenizde tutmaya çalışın. Çünkü sevgi dolu insanlar enerji yayar.
  • Çekiciliğine güvenin ve kendinizi yenileyin.