Aşk - İlişkiler Eğer eşiniz aldatmak hakkında konuşuyorsa...

Eğer eşiniz aldatmak hakkında konuşuyorsa...

Paylaş
Eğer eşiniz aldatmak hakkında konuşuyorsa...

Birbirini uzun zamandır tanıyan kişiler bazen karşısındaki partnerinin hareketlerindeki bazı detayları hisseder ve içine kuşku düşer. Acaba aldatıyor mu? Şüpheler uyandırıldığında, dijital bir iz, bazı hareketlerdeki değişiklikler, tutarsızlık potansiyel bir aldatma hakkında birçok ipucu içerebilir. İşte eşinizin sizi aldatıp aldatmadığına dair daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacak ipuçları...

Çok az insan, açıkça aldatma niyetiyle bir ilişkiye başlar ancak buna rağmen, üzücü gerçek şu ki, aldatma ya da aldatılma bir çok ilişkide yaşanan bir sorun. Bununla birlikte ilişkileri bitiren şeylerden biri de bu kuşku. Aldatılma şüphesi, özellikle elinizde somut kanıtlar yoksa sizi de ilişkiyi de yiyip bitirir. Bu durumlara düşmemek için ilk fırsatta konuşmak etkilidir ancak böyle bir durumda da doğru yanıtları almanız pek mümkün olmaz.

Haberin Devamı

Sizi aldattığına dair şüpheleriniz varsa öncelikle bu şüphelerin gerçek olup olmadığını anlayana kadar sakin olmanız gerekir. İlişkiyi yersiz şüphelerle zedelemek ve durumu daha da zorlaştırmak istemezsiniz.

Her kişinin aldatma karşısında verdiği tepkiler değişiktir ancak çoğu kişi normal hareketlerin dışına çıkacak bazı ipuçları verir. Doğru bir şekilde analiz ederek kuşkularınızın üzerine gitmeyi tercih edebilirsiniz bu sonunda içinizi rahatlatacak veriler elde etmenizi sağlayabileceği gibi şüphelerinizin doğru olduğunu da size kanıtlayabilir. Her iki durumda da olası senaryoları önceden düşünmekte ve ona göre hareket etmekte fayda var.

YOKSA SİZİ GERÇEKTEN ALDATIYOR MU?

Eşinizin sizi aldattığına dair şüpheleriniz varsa, konuşmalarına, davranışlarına bakarak bazı ipuçları edinebilir ve bu verilerle onunla konuşmayı deneyebilirsiniz. Elbette her ipucunu eşinizin normal zamanlarıyla ölçmeyi unutmayın. Aldatma sürecinde bir çok insanda yaşanan ortak değişikliklerin, bir çok farklı sebebi olsa da çoğu durumda şüpheleri güçlendirir.

Haberin Devamı

İLETİŞİMSEL DEĞİŞİKLİKLER

Aldatan kişilerin eşleriyle iletişim şekillerinde bilerek ya da bilmeyerek değişiklikler meydana gelir. Bu ilişkinin dinamiğine göre değişse de normalde çok sevecen eşiniz, sizinle pek ilgilenmemeye başladıysa hemen aldatma düşünmenize gerek olmasa da farklı bir durum olduğu aşikardır. İşte iletişim şeklinde meydana gelen aldatma ipuçları

  • Aranızda bir soğukluk olduğunu fark edersiniz. Bunun bir çok nedeni olabilir ancak ortada bir neden yokken uzun süren soğukluklar aldatmaya dair doğrudan bir veri olmasa da ilişkinizi gözden geçirmeniz için önemli bir ipucudur.
  • Aniden fazla yakın davranmaya başlayabilir. Aldatan eşlerin bir kısmı uzaklaşırken bir kısmı da özellikle ilişkisinin bozulmasından korkanlar. Suçluluk duygusuyla normalden fazla ilgi göstermeye başlayabilir. Böyle durumlarda ilk düşünülmesi gereken şey elbette aldatma olmamalı ancak elinizde farklı bilgiler de varsa bu sizin için bir gösterge olabilir.
  • Planlarınızla daha çok ilgilenmeye başladıysa... İşten çıkış saatinizi ya da eve dönüş saatinizi daha çok ve ayrıntılı olarak sormaya başlaması sizden sakladığı bir şeyler ya da bazı planlar olduğuna dair şüpheleri güçlendirir.
  • Gereksiz sinirlilik ve suçlama: Aldatma bazı kişilerde sinir yapar! Evet ve bunun bir çok farklı nedeni vardır. Gerçekten kendine kızmış olabilir, kendi haksızlığını örtbas etmek için sizin olumsuz yönlerinize odaklanmış olabilir. Başkasına olan ilgisinden size karşı tolere gücü azalmış olabilir. Bunlarla birlikte işte kötü bir gün geçirip size yansıtmıyor da olabilir. Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz, önce onu sinirlendirecek farklı sebepler olup olmadığını öğrenmeyi deneyin.
  • Bir şekilde "aldatma" konusunu açabilir. "Seni aldatırsam ne yaparsın... varsayımsal olarak?" Eşiniz buna benzer şekilde birşeyler mırıldanıyorsa, bunun gerçekten yapmayı düşündükleri bir şey olduğunu veya en azından şu anda ilişkide mutlu olmadıklarını düşünmelisiniz.
  • Daha az kendini anlatıyorsa Bir süredir birlikte olan çiftler, birbirlerinin programını bilme eğilimindedir. Olması gereken yerde değilse veya söylediklerini yapmıyorsa, oturup onlara neler olduğunu sormanın zamanı gelmiş olabilir.
  • Davranışlarında değişiklikler varsa... Eşiniz suçluluk duygusuyla gereksiz kavga çıkartıyor ve sizi bazı konularda suçluyorsa ya da tam tersi şekilde normalde iyi ve hassas davranıyorsa hayatında biri olabilir.
  • Daha az konuşuyorsa... Paylaşmak, yakınlığın ve bağlantının bir işaretidir ve bu kötüleştiğinde, bunun yerine bağlantınızın daha da koptuğunun bir işaretidir.

GÖRÜNÜMÜNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Elbette farklı bir kadın hayatına girdiyse bazı yenilikler gündeme gelebilir. Yeni parfüm ya da kıyafetler, belki daha özenli saç modeli ya da diş fırçalama. Eşinizin sizi başka biriyle aldattığından şüpheleniyorsanız, onun görünümündeki değişikliklere odaklanabilirsiniz.

  • Daha bakımlı ya da özenli olmaya başladıysa.. "Yeni saç kesimimi beğendin mi?" partneriniz on yıldır aynı saç kesimini yapıyorsa ancak bir gün eve cesur bir yeni "yap" ile gelirse, bu "başka bir kişiyi etkilemek için bir çabanın göstergesi olabilir"
  • Yeni beğenilere sahip olmaya başlayabilir. Daha önce pek ilgilenmediği markalar hakkında geniş bilgiye sahip olmasından şüphelenmelisiniz ancak öncelikle bunu yeni kankasından öğrenmediğine emin olun.

ZAMAN YARATMA ÇABASI

Aldatma zaman ister, eşiniz bunun için bir şekilde zaman yaratmaya çalışacaktır. Artan işler ve seyahatler, bütçenize katkı sağlayacak cinsten olmayabilir. Siz olmadan gittiği yerleri gözden geçirme vakti geldi.

  • İş yerinden daha geç çıkmaya başladıysa... Aldatmak için biraz zaman yaratmaya ihtiyacı var elbette... Eşiniz iş yerinde mesaiye kalıyorsa, yoğunluğu aniden gereksiz arttıysa, iş seyahatlerinden konuşmaya başladıysa sözlerini kontrol etme zamanınız gelmiş olabilir.
  • Arkadaşlarıyla daha çok vakit geçiyorsa... Uzun zamandır anlaşamadığı o arkadaşıyla yeniden kanka olması güzel bir haber ancak bir çok riski de beraberinde getiriyor. Kendine özel zaman yaratabilmek için arkadaşlarını bahane edip etmediğine bir göz atın. Akşam saatlerinde bir görüntülü arama yaparak ne kadar özlediğinizi söyleyebilirsiniz.
  • Belki de iş yerinden daha erken çıkıyor... Yaptığı işe göre değişse de uygun zamanı yaratmak için öğleden sonra iş yerinden hastalık bahanesiyle ayrılmak o kadar zor olmasa gerek. Bunun bir şüphe olduğunu unutmadan bu tarafa bakmanın zamanı gelmiş olabilir.
  • Annenizi özlediğinizi düşünüyorsa... Yoğun çalıştığı bu dönemde sizin aile ziyareti yapmanız gerektiği konusunda daha ısrarcıysa kendi kaçamağı için vakit bulmaya çalışıyor olabilir. Gitmeye karar verin ancak son anda vazgeçin, normalde buna sevinmesi gerekir.

DİJİTAL ŞÜPHE KAYNAKLARI

  • Telefonunu saklıyorsa... Evet telefonunu saklaması sizden bir şeyler gizlediğini gösteren önemli bir etkendir ancak bir de bazen normalde hiç olmadığı halde bilerek ortada bırakılmış telefonlar görürseniz bu işte de bir iş olduğunu düşünebilirsiniz.
  • Sosyal medyada sizinle pek paylaşım yapmıyorsa... Bunun için binlerce bahanesi olabilir ancak kendi fotoğraflarını paylaşıp sizinkileri es geçmesi başlayacak fırtılanı günlerin habercisi olabilir. Hiç paylaşım yapmıyorsa da sizin için, o en mutlu gününüzün o aşk dolu resminizin profilde durmasını isteyebilirsiniz.
  • Daha sık mesajlaşmaya başladı mı? Elinden telefonu düşürmüyor ancak her sorduğunuzda işle ilgili ya da aile grubundan biriyle konuşuyor olabilir. İlk anda pek şüpheli görünmese de yazışma anında eşinize doğru zoom yapmanızda fayda var.
  • Şifreler değişti mi? Mailinde, telefonunda ya da bilgisayarında şifre değişiklikleri varsa bir şeyler sakladığı neredeyse kesindir ama ne sakladığını öğrenmek zor olabilir.
  • Uygulama adreslerine göz atın: Sık sık yemek siparişi verdiği son adreslere göz atabilirsiniz. Kayıtlı tanımadığınız adresler can sıkıcı olabilir.