Aşk - İlişkiler Güçlü ilişkilerin 5 sırrı: Kırmızı çizgilerinizi belirleyin

Güçlü ilişkilerin 5 sırrı: Kırmızı çizgilerinizi belirleyin

Paylaş
Güçlü ilişkilerin 5 sırrı: Kırmızı çizgilerinizi belirleyin

Partnerinizle aranızdaki bağı güçlendirdikçe ilişkilerinden daha uzun ömürlü hale gelir. Güçlü bir ilişkiye sahip olabilmek için tüm duygularınızı dengeli yaşamaya özen göstermeniz gerekir. İlişkinizde her zaman partnerinize karşı sevgili, saygılı ve eşit şartlarda olmalısınız. Her iki tarafta ilişkide mutlu olduğunda birbirinize olan aşkınız da artar. Güçlü ilişkilerin sırrını merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka göz atın.

Kadın erkek ilişkilerini anlayabilmek zordur. Her insanın ilişkisindeki beklentileri farklıdır. Ancak ilişkileri güçlendiren yöntemler genellikle birbirine benzer. Bir ilişkide saygı, sevgi ve ilgi oldukça aradaki bağlar güçlendir. Çiftler ortak noktada buluştuğunda birbirleri ile olmaktan keyfi alır. Durum böyle olduğunda ilişkiler daha uzun soluklu olur. İlişkinizi güçlendirmek için dikkat etmeniz gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Haberin Devamı

1- HER GÜN BİRBİRİNİZE TEŞEKKÜR EDİN

İlişkinizin sorunsuz devam etmesini istiyorsanız partnerinzi ne kadar takdit ettiğinizi ve ona ne kadar çok değer verdiğinizi mutlaka gösterin. Bunu yapmanın sayısız yolu vardır. "Teşekkür etmek" ya da "Seni takdir ediyorum" gibi basit cümleleri partnerinize söylemek güçlü bir ilişkinin başlangıcı olabilir.

2- GERÇEK SEVGİNİZİ BELLİ EDİN

İlişkilerde zaman geçtikçe en çok yaşanan sorunlardan biri çiftlerin sevgilerini göstermemesi oluyor. Özellikle uzun süreli ilişkilerde bir süre sonra her iki tarafta monotonlaşıyor. Birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini unutuyorlar. Durum böyle olduğunda aradaki bağlar zayıflıyor.

İlişkinizin üzerinden ne kadar zaman geçmiş olursa olsun partnerinize olan sevginizi her fırsatta dile getirin. Onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin ya da onu önemsediğinizi gösteren davranışalarda bulunun. Gerçek sevginizi göstermekten çekinmediğinizde ilişkinizde birbirinize daha da bağlı olursunuz.

Haberin Devamı

3- NEŞENİZİ BELLİ EDİN VE ŞAKACI OLUN

İlişkilerde yaşanan anlaşmazlıklar ve fikir ayrılıkları genellikle küçük konular sebebiyle ortaya çıkar. Bu konuları bir bütün olarak değerlendirdiğinizde aslında ne kadar da komik olduğunu görebilirsiniz.

Birlikte güleceğiniz ve eğleneceğiniz şeylere odaklanmak ilişkinizi mutlu yaşamayı daha kolay hale getirir. Tatsızlıkları sürdürmek sadece aradaki tartışmaları artırır. Bu sebeple yaşanan sorunlarda bile her zaman neşenizi belli edin. Partnerinizi güldürmenin yollarını arayın. Beraber gülümselerin arttığında aranızdaki bağlar daha güçlü hale gelir.

4- KIRMIZI ÇİZGİLERİNİZİ BELİRLEYİN

İlişkilerde çiftler birbirlerine karşı hassas davranmadığında sorunlar çözüme kavuşamıyor. İlişkilerin sorunsuz devam edebilmesi için her ikinizin de kendi değerlerini koruyan kişiler olması gerekiyor. Bunun için ilişkilerde kırmızı çizgilerinizi iyi belirlemeniz gerekiyor.

Hoşlanmadığınız şeyleri mutlaka partnerinizle konuşmanız gerekiyor. Dürüstçe hassasiyet duyduğunuz konuları paylaştığınızda aranızdaki sevgi bağının daha güçlü hale geldiğini göreceksiniz. Zayıflıklarınızı, hatalarınızı kabul edin, partnerinizin sizi öyle kabul etmesine izin verin.

Haberin Devamı

5- ORTAK NOTKADA BULUŞUN

Partnerinize birlikte ortak bir noktada buluşmak ilişkinizi daha güzel hale getirir. İlişkiler her zaman sorunsuz devam etmez. Mutlaka iki insanın fikir ayrılığı yaşadığı zamanlar vardır.

Bu durumda her iki tarafında fikirlerini özgürce söyledikten sonra ortak noktada buluşmaları gerekir. Bazen baskın olma hakkını karşı tarafa bırakabilirsiniz. Bazen de partneriniz size bırakabilir. Böylelikle çıkan tartışmalarda ortan noktalar bularak tüm sorunlarınızı daha kolay çözebilirsiniz.