Aşk - İlişkiler Huzurlu ilişkilerin 4 temel sırrı

Huzurlu ilişkilerin 4 temel sırrı

Paylaş
Huzurlu ilişkilerin 4 temel sırrı

Söz konusu aşk ve ilişkiler olduğunda kadınların ve erkeklerin ilişkiden beklentileri birbirinden farklı olur. Ancak hem kadınlar hem de erkekler ilişkilerinde tek bir noktada birleşir. Herkes huzurlu bir ilişkinin hayâlini kurar. Bu sebeple de sorunsuz ve mutlu bir ilişki içerisinde olmak ister. İlişkilerde zaman zaman anlaşabilmek zor olsa da huzuru yakalamak sandığınız kadar zor değil. Huzurlu ilişkilerin sırrını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr| İlişkilerde çiftlerin beklentileri birbirinden farklı olsa da genellikle ilişkileri için aynı noktada birleşirler. Herkes ilişkisinde mutlu ve huzurlu olmanın hayâlini kurar. İlişkiler her zaman sorunsuz devam etmez. Bazen çiftlerin arasından fiki ayrılıkları ve anlaşmazlıklar yaşanabilir. Yaşanan olumsuz olaylar ilişkilerde huzurun bozulmasına sebep olur. Ancak hem uzun süreli ilişkiler de hem de evliliklerde huzuru yakalayabilmek zor değildir. Çiftler birbirlerine karşı gereken özeni ve değeri gösterdiğinde ilişkilerindeki çatışmaların üstesinden daha kolay gelir.

Haberin Devamı

İlişkilerin temelini sevgi, saygı ve güven oluşturur. Özellikle partnerinize onu sevdiğini her fırsatta göstermeniz gerekir. Çünkü sevgi eksikliği ilişkilerde mutsuz ve huzursuz hissetmenize sebep olur.

Her çiftin birbirine sevgi gösterme şekli farklıdır. Kimi sevdiğini sözcüklerle dile getirirken kimi de bunu sıcak bir sarılmayla gösterir. Fiziksel dokunuş, cinsel yakınlık, sevgi sözcükleri ya da nazik jestler tüm çiftler arasında birbirinden farklıdır. Bu sebeple aranızdaki sevgi dilini iyi öğrenmeli ve partnerinizle birbirinize  duyduğunuz aşkı doyasıya yaşamanız gerekir.

İlişkilerde genellikle çiftler birbirini hoşuna gitmeyen davranışlarını değiştirmeye çalışır. Oysa partnerinizi olumlu ve olumsuz tüm özellikleriyle beraber kabul etmeniz gerekir. Siz onu kişisel özellikleriyle birlikte sevdiğiniz. Bunu hiçbir an aklınızdan çıkarmayın. Partnerinizi değiştirmeye çalışmaya başladığınızda ilişkinizdeki tüm huzurun son bulmasına yol açarsınız.

Haberin Devamı

Çünkü eşiniz ya da sevgiliniz kendini bu durumda size karşı yetersiz hisseder. Onu değiştirmeye çalışmak özellikleri görmezde gelmek sağlıklı bir ilişki kurmanızı engeller. Çiftlerin birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği bir ilişkide her şeyi çözmek daha kolay hale gelir.

SEVGİ, SAYGI VE DOĞRU İLETİŞİM

İlişkilerde doğru iletişim kurmak önemlidir. Çiftler genellikle sorunları konuşamadığı için ve birbirini anlamadığı için çözemez. Bu sebeple yaşadığınız olumsuz bir durumda karşılıklı konuşarak anlaşmayı deneyin.

Hoşunuza gitmeyen, sizi üzen, yoran ya da kıran şeyleri partneriniz açık açık anlatın. Onun da sizin de aynı dürüstlükte konuşmasını bekleyin. Birlikte sorunlarınızı konuşarak çözdüğünüzde sağlıklı ve mutlu bir ilişki yaşamanız kolaylaşır.

Birbirine olan inancınız ve bağlılığınız artar. Konuşurken birbirinizle daha kolay empati kurarsınız. Hayatınızdaki insanı daha iyi anlarsınız. Yaşanan her şeye onun penceresinden bakmak ilişkinize olan inancınızı ve partnerinize olan sevginizi de artırır. Bu sebeple huzurlu bir ilişki için birbirinizi anlamaya, dinlemeye, sevmeye ve saygı göstermeye özen gösterin. Böylece huzurlu bir ilişkinin kapılarını aralayabilirsiniz.

Haberin Devamı