Aşk - İlişkiler İçsel motivasyonu yükseltmek için öneriler

İçsel motivasyonu yükseltmek için öneriler

Paylaş
İçsel motivasyonu yükseltmek için öneriler

Hayat her zaman aynı çizgide ilerlemez. Bazen kendinizi çok mutlu hissederken bazen de bitkin, yorgun ve yalnız hissedebilirsiniz. Motivasyonunuzu kaybettiğiniz zamanlarda kendinizi bırakmak ve umutsuzluğa kapılmak yerine hemen enerjinizi yükseltmek için harekete geçmelisiniz. Zaman zaman iş, özel ya da sosyal hayatınızda motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Bu durumda endişelenmek yerine içsel motivasyonunu geliştirmenin yollarını aramanız gerekir. Kendinizi motive etmek ve her zamankinden çok daha iyi hissetmeniz için yapmanız gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Posta.com.tr| Yaşamınızı sürdürmek için çalışmanız, kendinize hedefler belirlemeniz, coşkulu ve mücadeleci olmanız gerekir. Ancak bazı zamanlarda tüm bunları yapacak gücü kendinizde bulamayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Motivasyon eksikliği bir işi yapmaya yönelik yeterli istek, ilgi, heves ve coşkunun olmaması durumudur. Yetersiz motivasyon başarılı olmanızın önündeki en büyük engeldir.

Hayatınızı yoluna koymak ve mutlu bir yaşam sürdürebilmek için kaybettiğiniz motivasyonu geri kazanmanız gerekir. Düşük bir motivasyonla başa çıkmak için uygulayabileceğiniz birçok yöntem var.

Kendinizde motivasyon eksikliği hissediyorsanız bu ipuçlarını takip ederek eski enerjinizi yeniden bulabilirsiniz.

Kaybettiğiniz motivasyonu yeniden kazanmak için hedeflerinizi bir kağıda yazmaya başlayabilirsiniz. Temiz bir kağıda hayattan beklentilerinizi, isteklerinizi ve hayâllerinizi yazın.

Tüm arzularınızı kağıda dökmek hedefleriniz için harekete geçmek için yardımcı olur. Bu kağıda sahip olduklarınızı da yazabilirsiniz. Sahip olduğunuz tüm güzellikleri hatırladıkça motivasyonunuzu geri kazanmak için harekete geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Genellikle gelecek kaygısı motivasyon düşüklüğüne sahip olmanıza sebep olur. Çünkü gelecekte nerede ve nasıl olacağınızı asla bilemezsiniz. Ancak geleceğe çok fazla odaklanmak yerine bulunduğunuz anın kıymetini bilin ve tadını çıkarın.

YAŞADIĞINIZ GÜZEL ANLARA ODAKLANIN

Yaşadığınız zamanda odaklandığınızda hayatınızdaki güzellikleri keşfetme fırsatınız artar. Tabii burada tamamen geleceği düşünmeyi bırakmanızdan bahsetmiyoruz. Hayâllerinizi hayata geçirebilmek için gerekli planları yapın. Gözlerinizi kapatın ve gelecekte her zaman iyi bir yerde olacağınızı hayal edin. Geleceğinizle ilgili yapacağınız olumlamalar motivasyonunuzu yükseltir ve yaşama sevincinizi artırır.

Geleceği düşünmek ve bulunduğunuz zamana odaklanmak kadar geçmişiniz de önemlidir. Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda nereden nereye geldiğinizi hatırlayın. Kendinizi geliştirerek nasıl başarılı olduğunuzun farkına varın ya da hatalarınızı gözden geçirip nerede yanlış yaptığınızı bulun.

HATALARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN VE YENİ PLANLAR YAPIN

Geçmişi göz önüne getirip hatalarınızı anladığınızda geleceğiniz için daha doğru bir yol çizebilirsiniz. Unutmayın ki fark ettiğiniz tüm hatalar geleceğinizi yeniden inşaa eder. Hatalarınızı, hedeflerinizi ve planlarınızı ele alarak düşündükçe geleceğinize yönelik hedeflerinizin de büyüdüğün göreceksiniz.

Haberin Devamı

Hedefleriniz büyüdükçe çalışma azminizin, enerjiniz ve motivasyonunuz yerine gelecektir. Motivasyon kaybını çok derinden hissediyorsanız kendinizi geliştirmek için yeni eğitimlere başlayabilirsiniz. Düşüncelerinizi geliştirdikçe yeniden yaşam enerjinizin yükseldiğini ve başarılı olduğunuzu göreceksiniz.

Motivasyon kaybı yaşayan insanlar genellikle yalnız kalmayı tercih eder. Ancak yalnız kalmak mutsuz ve yalnız hissetmenize sebep olur.

SEVDİĞİNİZ İNSANLARDAN DESTEK ALIN

Motivasyon kaybı yaşadığınızda sosyalleşmeyi deneyin. Sevdiğiniz insanlarla bir arada olmak onlarla sohbet etmek ruhunuzu iyileştirir. En yakınlarınızla paylaşacağınız duygular bir terapi gibi gelebilir. Her insan kendine inanan kişilere ihtiyaç duyar. Sizi destekleyen ve düşüncelerinizi anlayan kişilerle bir araya gelmek kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmenize yardımcı olur.

Haberin Devamı

Motivasyonu geri kazanmanın yollarından biri de her şeyin iyi olacağına inanmaktan geçiyor. Karamsar ve olumsuz düşünceler enerjinizin düşmesine ve umutsuzluğa kapılmanıza sebep oluyor. Bu sebeple kötü düşüncelerden uzaklaşmaya çalışın.

Olumsuz düşünceleri bir kenara bırakmak için sevdiğiniz şeyleri hobi haline getirebilirsiniz. Örneği, bir kitap okuyarak hayatınıza farklı bir pencereden bakma şansı elde edebilirsiniz ya da sevdiğiniz bir filmi izleyerek her şeyin iyi olacağına kendinizi inandırabilirsiniz. Hayatınızdaki kötü gelişmelere odaklanmamak adına olumlama yapmayı ve zihninizi boşaltmayı öğrenmeniz gerekir.

BAŞARI HİKAYELERİNDEN İLHAM ALIN

İçsel motivasyon kaybı yaşıyorsanız başarı hikayelerinden yola çıkarak kendinizi iyileştirebilirsiniz. Etrafınızdaki başarılı insanların hikayeleri hayatınıza yön vermenize yardımcı olabilir. Gazetelerden ya da kitaplardan bile bir çok başarı hikayesi bulabilirsiniz. Sıra dışı hikayeler ve biyografiler kendi hayatınız için harekete geçmenize yardımcı olur. Böylece her güne yeni enerjiyle ve yeni hedeflerle başlamış olursunuz.

Haberin Devamı

Kendinize vakit ayıramayan biriyseniz bu durumda da ciddi motivasyon kaybı yaşamanıza sebep olur. Sürekli çalışmak ya da her gün belirli işlerle ilgilenmek zorunda kalmak kendinizi unutmanıza sebep olur. Bunun için belirli günlerde arınmaya çalışın.

Haftanın1 gününü sadece kendinize ayırın. Özel bakımlar yapın, dinlenin ya da eğlenin. Kendinizle ilgilendiğinizde aslında ne kadar önemli olduğunuzu ve hayatınızın ne kadar değerli olduğunu fark edebilirsiniz. Kendi değerinizi anladığınızda içsel motivasyonunuzu geliştirmek için harekete geçebilirsiniz.