Aşk - İlişkiler Vazgeçilmez olmanın sırrı buymuş!

Vazgeçilmez olmanın sırrı buymuş!

Paylaş
Vazgeçilmez olmanın sırrı buymuş!

İnsanları hemen etkilemenin tek bir formülü olmasa da iletişim becerilerinizi güçlendirerek çevrenizdeki insanların size bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Etkili iletişim, aşk hayatınızdan kariyerinize kadar bir çok alanda önemli farklar yaratabilir. Güçlü iletişimi destekleyen bu teknikler ve ipuçları sayesinde her türlü ilişki de başarınız artacak. İnsanları hızla etkilemenin 10 yolu... / ÖZEL

En büyük liderlere baktığınızda, sahip oldukları özelliklerden en önemlisi etkili iletişim kurma yetenekleridir. Sadece bu kadar değil iyi giden bir ilişkiye baktığınızda da güçlü ve etkili bir iletişim görürsünüz. Tüm bunlar iletişim becerilerinin önemini vurgulamaktadır.

Haberin Devamı
  • Aktif bir dinleyici her şeyi değiştirebilir

İnsanlar dinlendiklerini bilmek isterler. Yanıtınızı formüle etmek yerine, diğer kişinin söylediklerini gerçekten dinleyin. Yanlış anlamaları önlemek için açıklama isteyin. O anda, sizinle konuşan kişi, hayatınızdaki en önemli kişi olmalıdır. Bir diğer önemli nokta, her seferinde bir konuşma yapmaktır. Bu, telefonda biriyle konuşuyorsanız, aynı anda bir e-postaya yanıt vermeyin veya metin göndermeyin. Diğer kişi, sizin bölünmemiş dikkatinize sahip olmadığını bilecektir.

  • Karşınızdaki insanın iyi yönlerine odaklanarak size bağlanmasını sağlayabilirsiniz

Herkes iyi iltifatlardan hoşlanır, ancak övgüler samimi, dürüst ve anlaşılır olmalıdır. İletişim kurarken karşınızdaki insanların iyi ve güçlü yönlerini görmeye ve fark etmeye çalışmak iletişim şeklinizi pozitif yönde güçlendirecektir.

Haberin Devamı
  • Varsayımlar en büyük tuzak

Karşınızdaki insanın düşüncelerini tahmin etmeye çalışmak hatalı sonuçlara neden olur aynı şekilde varsayımlar netliği ve etkinliği azaltır ve karşınızdaki insanı tedirgin eder ve daha kapalı bir iletişim sürdürmesine neden olabilir.

  • Beden dilinizi doğru kullanarak bilinçaltına hükmedin.

Bir dokunuş, bir duruş çok şeyi değiştirebilir. Beden dili, karşınızdaki insanın doğrudan bilinçaltına hitap edecektir. İkili ilişkilerde açık bir beden dili kullanmaya özen gösterin. Bu, örneğin kollarınızı çaprazlamamanız gerektiği anlamına gelir.

  • Göz teması iletişiminizi güçlendirecek

Karşınızdaki insanı etkiniz altına almak için gözleriniz çok önemlidir. Göz teması olmadan kurulan iletişim aksak gider. İletişim kurarken doğrudan göz teması kurmaya özen gösterin. Bu ayrıca karşınızdaki insanın önemli hissetmesini sağlar.

  • İletişim esnasında öz farkındalığınızı aktif tutun.

Gelişmiş iletişim becerilerine sahip insanlar, kendi duygularını sağlam bir şekilde kavrarlar. Üzüldüklerinde veya aşırı heyecanlı olduklarında onları nasıl kontrol edeceklerini bilirler ve konuşmayı devralmalarına veya gereksiz drama yaratmalarına izin vermezler. Öz-farkındalığın bir diğer önemli parçası da, yanıldığınızı kabul edebilmektir.

  • İçten gülümseme en büyük silahınız olabilir

Yüzünüzdeki doğal mutluluk ve huzuru karşı tarafa yansıtarak onu etkiniz altına alırsınız. Gülümseme, insanların güvenli ve doğru bir ortamda oldukları izlenimini güçlendirir.  Aynı şekilde insanlar sahte gülümsemeleri fark ettiklerinde kendilerini daha gergin ve huzursuz hissedecektir. Güçlü bir iletişim için içten gülümsemenizi açığa çıkarın.

Haberin Devamı

  • Tenkit ederseniz itici olursunuz

Zor durumlar mutlaka yaşanır. Birinin tamamen yanlış bir şey yaptığını hissetseniz bile, tartışırken soğukkanlılığınızı koruyun. Konuşmaya, bir şeyin onların suçu olduğu suçlamasıyla başlarsanız, bu pratik olarak bir kavga davetidir. Suçlamaya karşı doğal tepkimiz savunmaya geçmektir ve bu konuşmadan iyi bir şey çıkmaz. Bu nedenle karşınızdaki insana karşı suçlayıcı ve tenkit edici bir yaklaşım yerine kendi duygularınızı ifade eden bir tarz belirleyin.

  • Olumlu ve sakin bir tavır gözleri size çevirir

Karşınızdaki insanı etkiniz altına almak için olumlu ve sakin bir tavrınızın olması iletişimi güçlendirecektir. Yavaş, net ve kararlı bir görünüş karşınızdaki insanı etkiler ve sizi dinlemesini sağlar.

  • Sessizlik iletişimin bir parçasıdır, onu doğru kullanın.

Sessizlik dayanılmaz gibi görünebilir, ancak bu her zaman kötü bir şey değildir. Sırf sessizliği ortadan kaldırmak için gevezelik etmeye başlamayın. (Zor ama bu dürtüyle mücadele edin.) Düşünmek için, idrak etmek veya sakinleşmek için kullanılabilecek küçük sessizlikler, iletişim sürecinin bir gerekliliği olabilir.

Haberin Devamı