Aşk - İlişkiler İlişki terapistinin şoke eden itirafları! "Kavga ettiklerini görmek için sessiz kalıyorum"

İlişki terapistinin şoke eden itirafları! "Kavga ettiklerini görmek için sessiz kalıyorum"

Paylaş
İlişki terapistinin şoke eden itirafları! "Kavga ettiklerini görmek için sessiz kalıyorum"

Evliliklerde ya da ilişkilerde çözemediğiniz sorunları aşabilmek için bir uzmana danışmanız gerekir. İlişkinizi çıkmazda hissettiğinizde burada evlilik danışanları devreye girer. İlişki terapistleri evliliğinizi ve ilişkinizi kurtarmak için çözüm önerileri sunar. Ancak aile ve çift terapisti olmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. İlişkiler hakkında her detayı öğrenmek yorucu olabilir. Peki, evlilik danışanlarının neler yaşadığını hiç merak ettiniz mi? İşte anonim bir evlilik danışanının itiraf ettiği çok şaşırtıcı detaylar.

Posta.com.tr / ÖZEL Evliliklerde ve uzun süreli ilişkilerde çiftler arasında yaşanan anlaşmazlıklar bazı durumlarda çözümsüz kalabilir. Partnerlerin bu durumda bir aile ve ilişki terapistine danışması gerekir. Ancak evlilik danışmanlığı sanıldığı kadar rahat bir şekilde sürdürülen bir meslek değil. Zira evliliklerin içyüzü hakkında her detayı öğrenirken, danışmanlık sırasında eşlerden her ikisinin de danışmanın kendi tarafında olması gibi beklentileri iyi bir şekilde yönetebilmek gerekir. Anonim bir evlilik danışanının kendisine danışan çiftler hakkında anlattıkları herkesi şaşırtacak türden.

Haberin Devamı

"BİR TARAF SEÇMEMİZİ BEKLİYORLAR"


İlişkileri sorunsuz sürdürebilmenin zor olduğunu söyleyen evlilik danışmanı kendisine gelen çiftlerin aralarında taraf tutmasını talep ettiğini söylüyor.

"Danışanlarımızın bize bir taraf seçmemizi söylemesinden nefret ediyorum. Benim tarafımı seçmemi bekledikleri şekilde dolaylı olarak fikrimi soruyorlar. Onlara taraf seçmeyi değil, ilişkiyi nasıl besleyeceklerini öğrettiğimi anlamakta zorlanıyorlar.”

"TARTIŞMALAR BAZEN EĞLENCELİ OLABİLİYOR"

Çiftlerin terapi sırasında yanında tartışmaya başlamasının bazen eğlenceli bir hal aldığını itiraf eden evlilik danışmanı "Sorunlarını çözmeye gelseler bile birden bire tartışmaları aslında bu sorunları neden çözemediklerini açıkça gösteriyor." diyor.

Haberin Devamı

"Bunu kabul ettiğim için kendimi suçlu hissediyorum ama bazen çiftlerin kavga ettiğini görmek oldukça eğlenceli oluyor. Sorunlarını çözmeye gelseler bile birden bire tartışmaları aslında bu sorunları neden çözemediklerini açıkça gösteriyor. Çiftlerin bazen nasıl kavga ettiklerini görmek için sessiz kalabiliyorum. Tartışmalarına o sırada müdahale etmiyorum"

"TARAF TUTMASAK DA BAZEN EŞLERDEN BİRİNE ÖN YARGI BESLEYEBİLİYORUZ"

Kendisine gelen danışanlara karşı bazen ön yargılı olduğunu itiraf eden anonim evlilik danışmanı, fikirlerinin o kişinin veya çiftin içinde bulunduğu duruma göre değiştiğini dile getiriyor.

"Bazen birine karşı oldukça önyargılı oluyorum. Taraf tutmak ve önyargılı olmak birbirinden tamamen farklı. Çünkü benim fikrim de o kişinin veya çiftin içinde bulunduğu duruma göre şekilleniyor. Ve çoğu zaman hatalı olan tek kişi oluyor.

İLİŞKİLERDE VE EVLİLİKLERDE EN BÜYÜK SORUN HALEN ÜÇÜNCÜ KİŞİ

İsminin gizli tutulmasını isteyen evlilik terapisti, ilişkilerde en önemli sorunlardan birinin aldatma olduğunu belirtiyor ve aldatma söz konusu olduğunda, aldatan tarafın beraber olduğu kişi, o ilişkiyi veya evliliği bitirme konusunda son derece kararlı. Evli olan partnerinin eşinden kesinlikle ayrılmasını bekliyor.

"İlişkilerde, aldatmanın yaşandığı; diğer erkek ve diğer kadın olan danışanlarımın sayısı oldukça fazla. İnsanlar genellikle iç sorunlarını çözmek istediğinde bize danışıyor. Burada oldukça şaşırtıcı olan şey, çok sayıda insanın eşini aldattığı kişi, çifti ayırmak istiyor."

Haberin Devamı

"AYRILIP AYRILMAMALARI GEREKTİĞİNİ ASLA SÖYLEMEYİZ"

Genellikle çiftlerin en yaygın probleminin iletişim sorunu olduğunu söyleyen evlilik danışmanı, insanların birbirlerini dinlemeye, anlamaya ve duymaya ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Ayrıca sorunlarının çocuğunun çiftlerin kendilerini ifade edememesinden kaynaklı olduğunu söylüyor.

"Çiftler bazen basit konuları bile çözüme kavuşturamıyor. İçimden "Bunun için mi bana danışıyorsunuz? sorusunu çok soruyorum. Çok basit konuları bile sadece kendilerini ifade edemedikleri için çözemiyorlar."

"KARARI BİZ DEĞİL, ONLAR VERMELİ"

Sorunlarını çözemediği için danışan çiftlerin bir öneri beklediğini söyleyen evlilik danışmanı, "Evlilik danışanlarının çoğu çok nadiren öneride bulunuyor. Biz çiftlere ayrılıp ayrılmaması gerektiğiniz asla söyleyemeyiz. Tehlikeli bir durum olmadıkça, bizim işimiz doğru zamanlarda zor sorular sormaktır. Böylece danışanlar kendi çıkarımlarını kendileri yapabilirler." dedi.

Haberin Devamı