Aşk - İlişkiler İlişkilerde dış görünüş önemli mi? "Aşkın gözü kör değil"

İlişkilerde dış görünüş önemli mi? "Aşkın gözü kör değil"

Paylaş
İlişkilerde dış görünüş önemli mi? "Aşkın gözü kör değil"

İlişkilerde yakışıklı olmanın veya güzel olmanın önemli olup olmadığı yüzyıllardır tartışılıyor. Aşkın gözünün genellikle kör olduğunu söylenirken hayatındaki insanı dış görünüşüne göre seçen insanların sayısı da bir hayli fazla... Uzun süreli ilişkiler söz konusu olduğunda dış görünüş yerine anlaşabilmenin, iyi iletişim kurabilmenin ve birbirini tamamlamanın daha önemli olduğu vurgulanıyor. Ancak kısa süreli ilişkiler için durum tam tersi. "İlişkilerde dış görünüş önemli midir?" sorusunu farklı düşünen birçok insan yorumladı. Soruya ilişkin gelen yanıtları Posta.com.tr okurları için derledik.

Aydan Durak/ Posta.com.tr | Aşk ve ilişkiler söz konusu olduğunda her insan duygu ve düşüncelerini çok farklı bir şekilde ifade eder. Kimi insan ilişkilerde dış görünüşün çok önemli olduğunu söylerken kimisi de sadece anlaşabilmenin ve birbirini tamamlayabilmenin önemli olduğunu düşünür. Peki, İlişkilerde dış görünüş ne kadar önemlidir? Sosyal medyada bu soruyu cevaplayan birçok kişi ilginç yorumlara imza attı. Dikkat çeken o yorumlardan bazılarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞLANGIÇTA ÖNEMLİ OLAN GÖRÜNÜŞTÜR

Sosyal medyada gelen yanıtlara bakıldığında soruyu yanıtlayan kişilerin büyük bir çoğunluğu dış görünüşün sadece ilişkinin başlarında önemli olduğunu söylüyor.

"Dış görünüş kesinlikle çok önemlidir. Başlangıçta, insanları çekici gösteren şey dış görünüştür. İlk gördüğünüz şey nasıl göründükleri, gülüşlerinin nasıl olduğudur. İlk görüşte kişilerin huyu suyu hakkında bilgi sahibi olamazsınız. Beğendiğiniz şey sadece o an gördüğünüz fiziksel özellikleridir. İlişkinin başlarında eşimin sadece dış görünüşünden etkilendim. Beni çeken bakışlarıydı. Tanıdıkça davranışlarını sevmeye başladım"

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan sosyal medya kullanımı sayesinde de birçok insan internetten tanışma fırsatı buluyor. İnternette bir kişi ile tanışmadan önce genellikle dış görünüşüne bakılıyor. Sosyal medyada bu konuyla ilgili gelen yanıt ise bunu doğrular nitelikte.

Haberin Devamı

"İnternetten biriyle tanıştığınızda ilk önce görünüşüne dikkat edersiniz. En yakışıklı erkekler ya da en güzel kadınlar en çok beğeniyi alır. Görünüşleri onlar için çok büyük avantajdır. Bu konuda büyük bir şansa sahip oldukları için herkesin dikkatini çekerler. Yani evet, dış görünüş ilişkiler açısından çok önemlidir"


DIŞ GÖRÜNÜŞLE İLİŞKİ SÜRDÜRÜLEMEZ

İlişkilerde güzel ya da yakışıklı olmanın avantaj olduğunu söyleyenler kadar bu durumun aslında hiç önemli olmadığını ve dış görünüşle bir ilişkinin sürdürülemeyeceğini söyleyenler de var.

"Bir ilişki içindeyken dış görünüşün önemi yoktur. Bu kişiyle birlikte olmaktan o kadar rahat oluyorsunuz ki, sizi ilişkiye bağlayan şey görünüşü olmuyor. Önemsediğiniz tek şey onunla geçirdiğiniz keyifli zamanlar haline geliyor. Partneriniz kişiliğinize ilgi duyduğunda bağınız çok daha güçlü hale gelir. 20 yıl sonra görünüşün hiç önemi yok."

"AŞKIN GÖZ KÖR DEĞİL: BENİ SADECE YAKIŞIKLI OLMADIĞIM İÇİN REDDETTİ!"

"Aşkın gözü kördür" lafını duymayan yoktur. Bu cümle partnerin kusurlarını onu gerçekten sevdiğinizde asla görmemek olarak tanımlanabilir. Ancak bu buna inanmayan pek çok insan var. Sosyal medyada bir kişi "aşkın gözünün asla kör olmadığını" söyleyerek düşüncesini açıklıyor.

Haberin Devamı

"İnsanların görünüşün asla önemli olmadığını söylemesi tamamen saçmalık. Eskiden beni reddeden bir kadın vardı. Benimle birlikte olmak istememesinin sebebi yakışıklı olmamamdı. Kulağa ne kadar gaddarca gelse de, onlar gibi insanların var olduğu fikrine alıştım. Bununla başa çıkmak zor olsa da yakışıklı olmadığım için çok fazla kadın hâlâ beni reddediyor."


HER ŞEY BAKIŞ AÇISIYLA İLGİLİ

Aşk ve ilişkilerde her şeyin bakış açısıyla ilgili olduğunu belirtenlerin sayısı da bir hayli fazla. Bu sorunun yanıtının kişiden kişiye farklılık gösterdiğini belirtenlerden de dikkat çeken cevaplar geldi.

"Bir kişiye nasıl baktığınız ilişkiniz ile ilgili çok şey anlatır. Bazıları, fiziksel çekiciliğin duygusal çekimden daha önemli olduğunu kabul etmekte sorun yaşamazken, bazı insanlar sadece kişilik ve benzerlik temelinde partnerlerini ararlar. Yani bazıları için görünüş önemli olurken bazıları için bu asla önemli değildir"

Haberin Devamı