Aşk - İlişkiler Kadınları ilişkiden uzaklaştıran davranışlar! Erkekler farkında olmadan yapıyor

Kadınları ilişkiden uzaklaştıran davranışlar! Erkekler farkında olmadan yapıyor

Paylaş
Kadınları ilişkiden uzaklaştıran davranışlar! Erkekler farkında olmadan yapıyor

Kadınların ve erkeklerin bir ilişkiden beklentileri birbirinden çok farklıdır. Kadınlar genellikle ilişkilerinde tüm ilgiyi üzerlerinde hissetmek ister. Mutlu, huzurlu bir beraberlik yaşayabilmek için hayatındaki erkeğin çaba gösterdiğini görmek kadınları ilişkilerine daha çok bağlar. Kadınlar ilişkilerinde saygılı, sevgili ve tutkulu bir beraberlik arar. Bunlardan birinin eksik olması durumunda ilişkisinin yolunda gitmediğini düşünür. Erkekler genellikle kadınların istediklerini anlamak konusunda biraz zorlanır. Bu sebeple de nasıl davranması gerektiğini bilemez. Oysa bazı davranışlar var ki kadınlar onlara asla tahammül edemiyor. Kadınların ilişkiden soğumasına sebep olan davranışları Posta.com.tr okurları için derledik.

Erkekler genellikle "kadınları anlamıyorum" cümlesini çok kurar. Çünkü erkekler ve kadınlar ilişkilere çok farklı pencerelerden bakarlar. Erkekler ilişkisindeki küçük sorunları fark etmek konusunda zorlanır. Her şeyin normal olduğunu düşünür. Ancak bazı zamanlarda farkında olmadan yaptıkları davranışlarla partnerlerinin onlardan uzaklaşmasına sebep olurlar..

Haberin Devamı

Kadınların görmeye ya da duymaya bile tahammül edemediği bu davranışlar ilişkilerin sonunu getirir. Peki, kadınların ilişkiden uzaklaştıran davranışlar nelerdir?

İLGİSİZLİK İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR

Kadınların asla kabul edemediği bir konu var ki o da ilgisizlik. İlişkinin başlarında erkekler genellikle tüm ilgisini partnerine göstermeyi tercih eder. Onu önemsediğini her fırsatta gösterir. Ancak ilişkilerde zaman ilerledikçe erkek, ilgi göstermek konusunda cömert davranmaz.

Kadınlar ise ilişkilerinde her zaman ilgili bir partner isterler. Erkeklerin ilişkinin başında gösterdiği ilgiyi daha sonraları göstermemesi kadınların aklında bir soru işareti bırakır. Zaman ilişkinin zedelenmesine yol açan bu davranışları erkekler genellikle fark edemez. Ancak her kadının ilgi beklentisi birbirinden farklılık gösterebilir. Bu detayı da unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

Sadece ilgisizlik değil baskıcı ve kıskanç tavırlarda olan bir erkekte partnerini zamanla kendinden uzaklaştırır. Kadınlar her konuyu konuşabileceği ve hayatını paylaşabileceği bir eşle birlikte olmak ister. Aşırı sahiplenici ve kıskanç tavırlar sergileyen bir erkek kadınların sosyal hayatını ve diğer insanlarla olan ilişkisini olumsuz yönde etkiler. İlişkilerde negatif davranış olarak kabul edilen kıskançlık ve aşırı sahiplenmek kadınların bir süre sonra partnerinden soğumasına yol açar. Toplumumuzun geleneksel yapısının erkeğe sonsuz özgürlük tanıması ve erkeğin kendisine hak gördüğü gündelik yaşamdan kadını kısıtlaması, kadının bir süre sonra tahammülünün sonlanmasına neden olur.

AŞIRI KISKANÇ TAVIRLAR SINIRLARI ZORLUYOR

Buna bağlı olarak da sürekli ikinci planda kalmakta bir kadının ilişkiyi sonlandırması için yetiyor. Aslında kadınlar ilişkileri boyunca her konuda ciddi fedakarlıklarda bulunuyor. Hatta çoğu şey için sabır gösterebiliyor. Ancak ikinci plana atıldıklarını hissettiklerinde hemen oradan uzaklaşmak istiyorlar. Bu sebeple erkeklerin ilişkisinde önceliklerini iyi ayarlaması gerekir.

Kadına; işinden, arkadaşlarından, ailesinden ve hobilerinden daha az önem vermesi ve zaman ayırmaması ilişkideki gerginliğin artmasına yol açar. Özellikle erkekler evlendiklerinde bu davranışı çok fazla gösterir. Tüm sorumluluklarını eşinin üzerinde tutar. Bir süre sonrada ilişkilerde anlaşmazlıklar ve tartışmalar yaşanır.

Haberin Devamı

Özellikle ailesine çok düşkün olan erkeklerde bu sorun daha çok görülür. Annesini ve eşini sürekli kıyaslamaya başlar. Annesinin her zaman mükemmel olduğunu ancak eşinin yetersiz olduğunu düşünür. Erkeklerin bu düşüncesi farkında olmasalar da ilişkilerine ciddi zarar verir. Çünkü kadınlar böyle erkekler olgunlaşmamış erkek olarak tanımlar. Başkalarıyla kıyaslanmak son derece gurur kırıcı olduğu için partnerine ne kadar aşık olsalar bile ilişkiyi ya da evliliği bitirmek isterler.

İlişkilerde ve evliliklerde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de erkeklerin hayatındaki kadına sadece cinsellik amacıyla yaklaşması oluyor. Erkekler bazen sadece cinsellik yaşayabilmek için anlık olarak hayatındaki insana değer veriyor.

Haberin Devamı

Kadınlar böyle durumlarda kendilerini ciddi anlamda kullanılmış hissediyor. Kadınlar bu durumu fark ettiğinde kendilerini değersiz ve önemsiz hissediyor. Hatta duyguları yara alıyor. Kadınlar kendisini sadece cinsellik amacıyla kullanmak isteyen bir erkekten anında uzaklaşıyor.

Gerçek ilişkilerde her zaman kadınların da erkeklerinde birbirine saygı duyması, çok sevmesi ve değer vermesi gerekiyor. Gerçek sevgi ve gerçek ilişkilerde partnerler birbirlerinin en çok neye kırılacağını ve neye üzüleceğini çok iyi biliyor. Bu sebeple mutlu ve huzurlu bir ilişki için partnerinizin kırmızı çizgilerini çok iyi bilmeniz ve ona göre davranmanız gerekiyor.

Herhangi bir duygunun eksik olduğu bir sevgide mutlu olabilmek imkansız hale geliyor. Sevginiz için mücadele ettiğinizde ve olumsuz özelliklerinizi düzeltmeye çalıştığınızda her şeyi daha da güzel hale getirebilirsiniz.