Aşk - İlişkiler Kocanızla duygusal yakınlığınız azaldığında ne yapmalısınız?

Kocanızla duygusal yakınlığınız azaldığında ne yapmalısınız?

Paylaş
Kocanızla duygusal yakınlığınız azaldığında ne yapmalısınız?

Kadınlar duygusal bağlantılar ister. Bu, kocanızla derin bir bağ kurmanıza, evlilik içinde fiziksel yakınlık geliştirmenize ve aşkta büyümeye devam etmenize izin veren kökleşmiş bir kişilik özelliğidir. Bu nedenle, kocanızla duygusal bir bağ hissetmemeniz özellikle duygusal sağlığınız ve evliliğinizin sağlığı için zararlıdır. Peki ama kocanıza olan duygularınız azaldığında ne yapmalısınız?

Kocanıza duygusal olarak ilgi duymadığınız bir durum, evlilik mutluluğunuzu ciddi şekilde azaltabilir. Bu, özellikle ilişkinizin başlangıcında sağlıklı bir duygusal bağınız varsa oldukça can sıkıcı olabilir.

Haberin Devamı

Belki de bir zamanlar birbirinize karşı dikkatli ve anlayışlıydı. Belki de birlikte saatlerce derin sohbetler yapardınız ancak artık konuşacak konu bulamıyorsunuz.

Belki de ona sarıldığınızda aynı duyguları hissetmiyorsunuz.

Bu evliliğiniz için son derece zarar verebilir. Bu duygusal kopukluk ve bağlantı eksikliği uzun sürerse, o kadar çok sevgili yerine oda arkadaşı olarak yaşadığınızı hissetmeye başlayabilirsiniz.

İlişkide duygusal bağın veya evlilikte yakınlığın olmaması, evlilikte duygusal yakınlığın olmamasına eşittir. Kocanızdan duygusal destek alamamak, eşinizle aranızdaki tüm güveni, mutluluğu ve rahatlığı yok eder. Kocanızla hiçbir duygusal bağ hissetmemek, acil dikkat ve düzeltici adımlar gerektiren korkunç bir durumdur.

Haberin Devamı

KOCANIZA KARŞI DUYGULARINIZIN AZALDIĞINI GÖSTEREN İŞARETLER

Duygusal bir bağ hissetmediğinizin bir işareti, hayatınızda olup bitenler hakkında kocanıza tavsiye veya onun düşünceleri için gelmeyi bırakmanızdır

  • Artık kocanızla hiçbir şey paylaşmadığınızı fark edebilirsiniz
  • Onun hayatında olup bitenler ilginizi çekmemeye başlar
  • Görev ve sorumluluklar üzerine kurulu bir ilişki ön plana çıkar
  • Eşinizin dış görünüşünü beğenmemeye başlarsınız
  • Kocanızla hiçbir duygusal bağınızın olmadığını gösteren büyük bir kırmızı bayrak, artık onunla cinsel anlamda da yakın olmak istememenizdir
  • Onun görüşlerini önemsememeye başlarsınız

EVLİLİKTE DUYGUSAL BAĞ EKSİKLİĞİ

Hayatının geri kalanını birlikte geçirmek istediğin biriyle duygusal bir bağ hissetmemek, küçük bir sorundan daha fazlasıdır.

  • Yalnızlık hissi ve depresyona neden olabilir
  • Özgüven eksikliği ortaya çıkar, kendinizi sorgulamaya başlarsınız
  • Sinirli ve huzursuz hissetmeye başlarsınız
  • Kavgalar artabilir ya da yakın iletişim tamamen kopabilir
  • Aldatma/aldatılma ihtimali artar

Kocanızla duygusal bir bağ hissetmemek, evliliğiniz üzerinde zararlı bir kartopu etkisi yaratabilir. Onu bağ kurmaya ve karşılığında hiçbir şey hissetmemeye ne kadar çok çalışırsanız, birbirinizden o kadar uzaklaşırsınız.

Yalnızlık ve ihmal, eşinize karşı keskin bir şekilde öfke ve küskünlüğe dönüşebilir . Güvensizlikle birleştiğinde, bu duygular sizi bir ilişki için olgunlaştırabilir. Bunun nedeni, bir ilişkide zaten mesafeli hissetmeniz olacaktır.

Peki duygusal bağ yeniden nasıl kurulur?


DUYGUSAL BİR BAĞLANTI NASIL YENİDEN KURULUR?

 Kocanızla duygusal bir bağ hissetmemek, evliliğiniz üzerinde zararlı bir kartopu etkisi yaratabilir. Onu bağ kurmaya ve karşılığında hiçbir şey hissetmemeye ne kadar çok çalışırsanız, birbirinizden o kadar uzaklaşırsınız.

  • Gerçek bir iletişim kurun

Kocanıza nazikçe, nasıl hissettiğinizi bildirin. Ona eskisi kadar yakın hissetmediğinizi söyleyin. Tekrar bir araya gelmenize yardımcı olmak için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun.

Haberin Devamı

Bu, konuşmayı açabilir ve her iki ortağın da sorunlarını paylaşmasına izin verebilir.

  • Suçlama oyunu oynamayın

Kocanızla olan duygusal bağınızın eksikliğini gündeme getirdiğinizde  suçlama oyunu oynamamanız önemlidir .

Bağlantınızın koptuğunu hissetmenizin onun suçu olduğunu söylemeyin . Bu onu savunmaya geçirecek ve sağlıksız bir iletişim kuracaktır bunun yerine, ona eskisi kadar bağlı olma arzunuzu ifade edin.

  • Daha çok sevişin

Bunu yapmak zor olabilir, özellikle de duygusal bir bağ hissetmiyorsanız, ancak seks yapmak ikiniz için de faydalı olacaktır. Orgazmla sonuçlanan seks, şimdiye kadar alacağınız en yüksek oksitosin veya “aşk ilacı” dozlarından biridir.

Kadınlar için bu hormon orgazm sonrası salınır ve belirli beyin sensörlerini uyararak samimi bir güven bağı oluşturur.

Ayrıca, ondan bir kez hissettiğiniz duygusal bağın belirtilerini hatırlayın, onu gülümseten şeyler üzerinde çalışmaya başlayın ve farkı yakında göreceksiniz!

Oksitosin ayrıca bağlanma ve empatiyi uyarır. Erkekler için, bir partnerle seks, beyinlerinin ödül merkezini uyarır ve vücutta bir dopamin hücumu sağlar.

Haberin Devamı

Genel olarak seks, ilişkiniz için sağlıklı olan bir bağlanma aracıdır .

Evliliğinizdeki duygusal bağı yeniden canlandırmak için her iki tarafın da dürüst ve açık bir alanda birlikte vakit geçirmek için çok çalışmaya istekli olması gerektiğini unutmayın.

Sonuçta, eşler arasında evlilikte duygusal bir bağ yoksa kimse hayatta kalamaz. Duygusal olarak yeniden bağlantı kurmak için çalışmaya başladıktan sonra, evliliğiniz diğer tarafta daha da güçlenecek.