Aşk - İlişkiler Sevgiliyle konuşulacak konular! Onunla iletişiminizi güçlendirin…

Sevgiliyle konuşulacak konular! Onunla iletişiminizi güçlendirin…

Paylaş
Sevgiliyle konuşulacak konular! Onunla iletişiminizi güçlendirin…

Son yıllarda dikkat çekici bir oranda “sevgiliyle konuşulacak konular” aranıyor. Bu aramaların artması bize önemli bir sinyal veriyor: İkili ilişkilerde çeşitli nedenlerle iletişim aksaklıkları yaşıyoruz! İletişim araçlarının bu kadar kullanıldığı bir dönemde iletişim sorunları yaşamak ilginç bir paradoks. Bu paradoksun delili ise her ay yaklaşık 6 bin kişinin Google’a "sevgiliyle konuşulacak konular" diye sorması. Peki, sevgilimizle neden konuşacak konu bulamıyoruz? Sevgiliyle güzel, derinden bir sohbet nasıl olur? Posta.com.tr okurları için ilişkinizdeki iletişimi güçlendirecek, karşılıklı keyif alacağınız hoş sohbetlerle alakalı bazı ipuçları hazırladık. | Posta.com.tr Özel

Bahar Saygılıer / Posta.com.tr | İletişim azlığı ve sohbet eksikliği uzun soluklu ve kimi zaman yorucu hale gelen evliliklerin klasik sorunlarından biri olarak görülebilir ve bu maalesef evlilikler açısından oldukça tehlikelidir. Bununla birlikte günümüzde bu sorun, çok daha genç evliliklerin ya da ikili ilişkilerinde en önemli sorunlarından biri olarak da karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

İletişim araçlarının bu kadar fazlalaştığı bir dünyada iletişim ile ilgili sorun yaşıyor olmak aslında tuhaf bir paradoks. Sosyal medya tüm ilginizi ve konuşma çerçevenizi belirlerken eşiniz ya da sevgilinizle kaliteli sohbetler yapmanızı neredeyse imkânsız hale getirebiliyor.

Biliyoruz ki, ilişki ve iletişim dinamikleri oldukça öznel. İlgi alanları ve zevklerdeki farklılıklar nedeniyle eşle, sevgiliyle konuşulacak konuları başlıklar halinde sıralamak pek kolay değil ancak yine de sevgilinizle güzel sohbetler yapabilmenin bazı kolay ipuçları var.

İster çok yeni bir ilişki olsun, isterseniz uzun yıllardır bir arada olun; partnerinizle, eşinizle veya sevgilinizle iletişim sorunu yaşadığınızı düşünüyorsanız harekete geçerek bu konuyu çözüme kavuşturmak oldukça önemli.

Haberin Devamı

Bunun bir süreç olduğunu ve iletişiminizi güçlendirmenin biraz zaman alabileceğini unutmayın.

İletişim konusunda bir duraklama dönemindeyseniz veya başlatma konusunda sorun yaşıyorsanız onu ve tepkilerini incelemeye başlamak; sevgilinizle konuşulacak konular bulmanıza yardımcı olacak en önemli adımdır.

TEPKİLERİNİ İZLEYİN

Onun konuşmaktan keyif aldığı konuları keşfetmekle başlayın.

Bir alışkanlık olarak gününün nasıl geçtiğini ya da nasıl olduğunu sorduğunda size heyecanla anlatmaya başlamak yerine “eh işte, her zamanki gibi” bir yanıt alıyorsanız, bundan bahsetmeyi sevmediğini anlamış olmalısınız ve bu alışkanlığa dönmüş monoton girişi değiştirmelisiniz.

Tuttuğu futbol takımının akşamki maçını bekleyen eşiniz, o an yorucu gününü hatırlamak istemiyor olabilir bunun yerine eğer seviyorsa ortaya maçla ilgili bir laf atmak çok daha etkili olacaktır.

Bu basit örnek, hem kadınlar hem de erkekler için bir çok farklı konu etrafında çoğaltılabilir. İyi iletişim karşınızdaki kişinin tepkilerini iyi okumaya başladığınızda ortaya çıkar ve sohbeti bu doğrultuda ilerletmeyi öğrendiğinizde boyut kazanır.

  • Onun tepkilerini izleyin,
  • Hangi konuları daha büyük heyecanla anlattığına dikkat edin,
  • İlgi alanlarını yeniden gözden geçirin,
  • Konuşmayı sevdiği ve sevmediği konuları belirleyin

YENİ BİRŞEYLER SUNMAK ÇOK ÖNEMLİ

Biliyoruz ki gerçek bir sohbetin ikiniz için de keyifli olması gerekir. Bunun için; sadece onun tepkilerini incelemek ve bu doğrultuda sohbetler oluşturmak ilk adım için önemlidir ancak fazlası gerekir çünkü bu şekilde gerçek ve sürdürülebilir olmaz.

Haberin Devamı

Sohbet iki kişi ile etkin ve gerçek olur. Bu nedenle onun ilgi alanlarını belirledikten sonra sizin içinde ilgi çekici noktalar bulmanız ve bu konuları geliştirmeniz çok önemlidir.

SEVGİLİYLE KONUŞULACAK KONULAR

Tepkilerini belirlerken herkesin konuşmaktan hoşlandığı genel bazı konuları açarak tepkilerini değerlendirebilirsiniz. Sevgiliyle konuşulacak konular aslında son derece geniş. Yeter ki doğru yerden yaklaşın...

Onu derinden etkileyen olaylar, hayalleri, en utandığı, mutlu olduğu, üzüldüğü anlar, hayatındaki etkili insanlar, gurur duyduğu olaylar sevdiğiniz kişi hakkında bilmeniz gereken konular. Bunlar sohbet anlarında yeri geldikçe konuşulur. İyi bir dinleyici olmak; bu özel sohbet anlarını kaçırmamak ve unutmamak gerekir.

İnsanlar genellikle çocukluk ya da gençlik anılarını anlatmaktan hoşlanırlar. Ona bu konuda bazı sorular sorun ve tepkilerine bakın. Heyecanla anlatmaya başladığı konuları dikkatle dinleyin, daha sonra size çok lazım olacak.

Haberin Devamı

Hayaller ve umutlar insan olmanın bir parçası. Sevgilinizin en çok istediği şeyleri aslında biliyor olmalısınız. Bu nedenle ona bu konular hakkında bazı sorular sorabilirsiniz. “Bir gün gerçekten o … hayalin gerçek olsa ilk ne yapardın?” gibi hayallerine ve umutlarına dokunan sorular yöneltin.

Hayata dair her şeyi eşinizle ve sevgilinizle konuşabilirsiniz ancak ortak keyif aldığınız konuları bulabilmek biraz daha dikkat ister. Peki, bunlar yeterli mi? 

DERİN SOHBETLER İÇİN BİRAZ DAHA BİLGİ

Kısır bir döngü içerisinde aynı şeyleri konuşmak heyecan, coşku, hüzün gibi yoğun duyguların yaşanmasını engelleyecektir.

İyi sohbetler için sizin de daha donanımlı olmanız gerekir. Bu aslında, o arabaları seviyorsa, siz filmleri seviyorsanız; arabalarla ilgili filmler üzerine sohbet etmek kadar basit olabilir.

Onun sevdiği konularla ilgili araştırma yaparak, konunun sizin için ilgi çekici yanlarını bulabilir, bu bilgileri sohbetiniz esnasında değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı
  • İyi bir dinleyici olun, önemli noktaları unutmayın.
  • Sözünü kesmeyin, anlattığı şeyi bitirmesini bekleyin.
  • Ona doğru sorular sorarak konuyu genişletmesini sağlayın
  • Kendi fikirlerinizi belirtin. Fikirlerinizin onda yarattığı etkiyi dikkate alın
  • Sohbetin kısır döngüye girdiği anlarda aynı konuyu devam ettirmekte ısrarcı olmayın
  • Sohbetinizi iyileştirmek için ortak keyif aldığınız konularda derinlemesine bilgi edinin.