Astroloji 2. ev konuları... Gezegenler 2. evde olunca ne olur?

2. ev konuları... Gezegenler 2. evde olunca ne olur?

Paylaş
2. ev konuları... Gezegenler 2. evde olunca ne olur?

Astroloji, insanların doğdukları gün, saat ve tarihte gezegenlerin, ayın ve güneşin konumlarına göre onların hayatları ve kaderleriyle ilgili çıkarımlarda bulunan bir bilimdir. Astroloji oldukça kapsamlı ve geniş bir alandır. Astrolojide 12 adet ev vardır. Bu evler de kişilerin hayatları üzerinde oldukça etkilidir. Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Astrolojide yer alan birinci ev daima yükselen burçtur. İkinci evin konuları ise maddesel ve maddi olanakları belirler.

Haberin Devamı

Sahip olacağınız para, harcayacağınız ya da kaybedeceğiniz para bu evdeki gezegenlerin hareketleri esasında belirlenir. Gezegenlerin ikinci evde olması onların ekonomik seçimlerini de etkiler. İkinci ev konuları insan hayatında son derece önemli etkilere sahiptir. Bu yüzden doğum haritalarında bile ikinci ev konularına da bakılarak kişi üzerindeki etkileri yorumlanır.

 1. EV KONULARI

Astrolojide ikinci ev, bilinen gelenekse ismi ile para evi olarak anılmaktadır. Boğa burcu ile ve venüs gezegeni ile ilişkili olmaktadır. Toprak, ikincil ev ve dişil sınıflandırma içerisindedir. Tamamen maddiyata, paraya ve ekonomiye dayalı konuları ele alır.

Burçların etkisi altında olduğu gezegene göre verilen kararlar ya da yapılan hareketler, 2. evinizi etkiler. Maddi konfor ve maddiyata bağlı refah düzeyleri, konfor, harcamalar, borçlanmalar ve ekonomik durumlar gibi temel konuları etkisi altına alır. İkinci evde maddi konular kadar, kariyer ve iş konuları da etkilidir.

Haberin Devamı

Progress haritalarda da ikinci eve bakılarak para durumları, maddi kazanç ya da kayıplar ve finansal durumlar hakkında tahminlerde bulunur. Maddiyata bağlı olarak insan ilişkileri, ailevi durumlar ve diğer durumlara olan etkileri de göz önünde bulundurulur.

GEZEGENLER 2. EVDE OLUNCA NE OLUR?

Astrolojide gezegenlerin ikinci evde olması, tüm maddi konular hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Kişinin maddi kaynakları, üretim, maliyet ve harcamalarını, ekonomik durumunu ve seçimlerini belirler. Bu evde yer alan gezegenlerin durumları ile doğuştan gelen yeteneklerin iş hayatındaki etkileri kazançlar ve kayıplar da ön plana çıkar.

İkinci ev, astrolojide kariyer yorumu yapılırken de oldukça etkili ve yararlıdır. Maddi gücün ve imkanların etkisi ile insan ilişkileri, iş hayatındaki gelişmeler, maddi kazançları ve kayıpları, bunların etkilerini temsil eder.

Burcunuz ikinci evdeyse, bu dönemde alacağınız birçok kararınızın maddi ve parasal durumunuza etki edeceğini unutmamanız gerekir. Fevri kararlar kazanç sağlayabildiği gibi kayıplar da sağlayabilir. Aynı zamanda doğum haritalarında da ikinci eve bakarak kariyer, başarılar ve ekonomik gelecekle ilgili tahminlerde bulunulabilir.

Haberin Devamı